Згадати історію порнографії — завдання не з простих. Ця тема делікатна і тонка.

Проте, не так давно в інтернет потрапила пікантна колекція британських непристойних романів XVIII - XIX століть.

В ті часи порнографічні романи отримали широку популярність.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У них відверто писали про життя повій, стосунки коханців та інші любовні пригоди англійців.

Фантазія наших далеких предків заходила далеко за межі традиційних гетеросексуальних відносин: гомосексуальні епізоди, оральні ласки, секс утрьох…

Британська бібліотека зберігала порно-книги окремо від інших. 2500 томів з цієї колекції, які датуються 1658-1940 роками увійшли в Електронну бібліотеку Гейла "Архіви сексуальності і гендеру".

До речі, порнографія — винахід вікторіанської науки.

"Практично все, що пов'язано з сексом було під забороною приблизно до 1960 року, коли відношення до цієї сторони життя кардинально змінилося", - каже куратор Британської бібліотеки Медді Сміт.

Тепер ця велика колекція рідкісних і унікальних матеріалів доступна для студентів, дослідників і викладачів, які вивчають такі галузі, як медицина, біологія, антропологія, юриспруденція, класика, мистецтво і еротична література.

Відзначимо, давньогрецький термін "порнографія" з'явився в англійському словнику медицини в 1857 році і нейтрально позначав медичні статті на тему проблем проституції.

Негативне забарвлення слово набуло лише п'ять років потому і в такому вигляді було закріплено у словнику Вебстера. Так виглядала спроба встановити культурні рамки.

Нагадаємо, французи не тільки стали першими, хто винайшов кінематограф і показали людству дивні рухомі картинки. Понад 100 років тому вони стали родоначальниками софт-еротики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці старовинні фото дам легкої поведінки довго лежали в старій шафі і лежали без діла. Знімки зроблені в 1890-х роках. Фотограф був частим гостем публічного будинку, тому дівчата поводилися з ним розкуто.

Також "Знай.uа" писав, кращі еротичні романи були написані ще у вікторіанську епоху, їх автори, не соромлячись і відверто говорили про секс, БДСМ.