Серед мандрівників-екстремалів давно став популярним туризм у місця зі страшною історією, паранормальними явищами і моторошними легендами. Необов’язково виїжджати за межі країни у пошуках гострих відчуттів. Повірте Україні є чим здивувати і налякати.

Вінницька психіатрична лікарня

В кінці 19 століття у Вінниці з'явилася психіатрична лікарня. Як і в багатьох країнах методи, якими тут лікували хворих виходять далеко за рамки гуманності. Кровопускання, опіки, проносні засоби, оцет, голодування, водолікування.

Людей одягали в гамівні сорочки, зв'язували ременями, а іноді застосовували навіть кайдани. Пізніше, за часів радянської окупації, в психлікарню часто потрапляли здорові, але неугодні режиму люди, над якими тут проводили жахливі експерименти.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Подейкують духи нещасних пацієнтів й досі блукають коридорами лікарні.

Селище Заїзд в Чернігівській області

Тут постійно ламаються автомобілі, а годинник перестає показувати правильний час. Люди часто відчувають слабкість і запаморочення.

Одна з версій з приводу того, що відбувається в селищі, така: тут накладаються різні за силою магнітні поля, тому і відбуваються містичні речі.

За іншою версією, такий вплив на людей мають якісь таємні випробування на військових об'єктах.

Соминське озеро, село Сомин Волинської області

Люди бояться тут купатися. Кажуть, що в цих водах навіть риба не клює і не співають птахи. А все тому, що в озері живе чудовисько. За однією з легенд, в озері живе гігантський древній сом.

Останній раз тварину зі зміїною головою і тулубом крокодила бачили в цьому місці 30 років тому. Екстремали щоліта приїжджають, щоб побачити чудовисько.

Єврейський цвинтар, Івано-Франківськ

Івано-Франківський єврейський цвинтар став свідком наймасштабнішого вбивства. У жовтні 1941 року німці на вантажівках привезли сюди тисячі євреїв. На кладовищі вирили яму глибиною 5 м.

Людей змусили стрибати в неї, а там їх розстрілювали з кулемета. Жахлива кара тривала 5 годин. Тоді було вбито від 6 до 10 тисяч безневинних людей.

Бойова гора поблизу Івано-Франківська

Люди кажуть, вночі по горі ходить нечисть. Наприклад, вуж з людською головою, крилата змія.

Ходять багато легенд, одна з яких розповідає про велетнів, які тут жили. Вони хотіли дістатися до Бога і за це їх затопили. Після цього територію захопили біси, а коли їх прогнали, на горі з'явився монастир. Коли ченці стали грішити, монастир пішов глибоко під землю.

Тюрма на Лонцького, Львів

У 20 столітті тут тримали політичних в'язнів польського, радянського і нацистського режиму. Стіни в'язниці побачили стільки людських страждань, що важко уявити більш моторошне місце. Зараз тут знаходиться музей-меморіал жертв окупаційних режимів.

Будинок з привидами, Тернопіль

Будинок побудований на місці кладовища. За розповідями, коли будинок побудували, в ньому відразу оселилася нечисть. Звідти було чути моторошні крики і виття. А світло мерехтіло ще тоді, коли електрика не була проведена.

Власник будинку не побоявся поселити туди свою сім'ю, однак літаючі предмети і танцюючі меблі все ж вижили їх з дому. Після цього кам'яний будинок довго був порожнім, а зараз там нібито живе жінка, яка знайшла спільну мову з духами.

"Бугайский трикутник", хутір Мала Бугайка в Сумській області

Цей невеличкий хутір ніби оповитий містикою. Місцеві радять обходити його сотою дорогою. Ті, хто тут побував розповідають про зупинку і прискорення часу. Вчені кажуть, що годинники тут дають збої в роботі через магнітне поле.

Не рідко трапляються галюцинації або марення. Однак пояснити дивні стуки і стогони, які чують жителі в своїх будинках, ніхто не може.

Нагадаємо, найбільш містичні місця України, де можна знімати фільми жахів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на території України можна відшукати неймовірну кількість місць, оповитих страшними міфами і неймовірними легендами. Одне з таких місць озеро Берестувате.

Також "Знай.uа" писав, 13 найстрашніших місць на планеті. Це покинуті будинки, кладовища, замки, готелі, острови, які мають таємничу історію.