Вчені з'ясували, що предки людини почали вживати м'ясо в їжу близько 1,5 млн років тому. Одні з перших були одомашнені і вживалися в їжу – кабани. Курка прийшла в раціон людини значно пізніше, проте з плином часу зайняла гілку першості.

Курка придбала особливу цінність під час масової культури здорового способу життя. Адже в ній - мало жирів і її м'ясо дієтичне.

Курка становить 23 з 30 мільярдів наземних тварин, що живуть на фермах. Більш того, курка – у багатьох країнах, найдешевше м'ясо, що робить її доступною великій кількості людей. А значить більш популярною.

Цікаво, що для масового споживання цю пташку створили у 1940-х роках.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тоді США провели серію конкурсів для фермерів. Метою було виробництво одного птаха, достатньо великого для всієї родини, інформує Ukr.Media.

Це повинна була бути курка з таким товстим м'ясом грудки, щоб його можна було розділити на стейки з мінімумом кісток. В результаті вийшло щось схоже на сучасну курку-бройлера.

З тих пір вага курки не перестає збільшуватися. У дослідженні університету Альберти було порівняно вага курки в 1957, 1978 і 2005 роках. Автори виявили, що у віці 56 днів птахи мали середню вагу 0,9 кг, 1,8 кг та 4,2 кг.

А все тому, що вирощування одного великого птаха більш ефективно, ніж вирощування двох дрібних. Адже в такому випадку ферм потрібно менше зерна і менше часу на догляд.

Варто відзначити, що смаки на курку в різних регіонах світу розрізняються: в Азії та Африці воліють їсти червоне м'ясо - ноги і стегна, в Америці - грудку. Це позначається і на ціні.

Однак, умови вирощування птиці протилежно її вазі – стає з кожним десятиліттям все гірше. Захисники тварин турбуються про те, що заходи щодо скорочення витрат у м'ясній промисловості здійснюються за рахунок птахів.

Наприклад, у бройлерів грудні м'язи занадто великі, кістки не можуть їх утримувати. Це призводить до кульгавості птахів. Активісти домоглися значних успіхів в останні роки, погрожуючи компаніям випуском відповідних зображень і відео про те, як проводиться їх їжа.

І хоча зараз вегетаріанство стає все більш популярним, ринку курки вимирання точно не загрожує.

Нагадаємо, як людство одомашнило дикого кабана.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, що стародавні майя найбільше цінували сіль.

Також "Знай.uа" писав, звичайному обіду вікінгів заздрила вся Європа.