Ейнштейн був дуже непересічною фігурою свого часу. Його життя оповите різними міфами і легендами.

Альберт Ейнштейн народився 14 березня 1879 року в Ульмі, Вюртемберг, Німеччина. Фізик-теоретик, один із засновників сучасної теоретичної фізики, лауреат Нобелівської премії з фізики 1921 року, громадський діяч-гуманіст. Почесний доктор близько 20 провідних університетів світу, член багатьох Академій наук.

Ейнштейн - автор більше 300 наукових робіт з фізики, а також близько 150 книг і статей у галузі історії та філософії науки, публіцистики та ін.

Так днями повідомили про невідомі рукописи великого вченого, які поповнили колекцію Єврейського університету Єрусалиму. Альберт Ейнштейн - один з батьків-засновників цього вищого навчального закладу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ейнштейн заповів Єврейському університету всі свої листи та рукописи, а також закріпив за цим навчальним закладом право на комерційне використання свого образу та імені.

Аж 110 унікальних документів широка публіка бачила вперше.

"Це його наукові записки: всякий раз, коли йому щось приходило в голову, нова ідея, він одразу сідав, накидав її, намагався зробити з неї висновки", - говорить професор Ханох Гутфройнд, директор Центру Ейнштейна в Єврейському Університеті.

Серед показаних документів – значущі наукові роботи. Зокрема, варіант наукової статті, яку вчений представив Прусській Академії наук в 1930 році, який вважався втраченим.

Сам учений відмовився від громадянства Німеччини і переїхав в США в 1933 році, після приходу до влади Адольфа Гітлера.

Також є лист синові 1935 року, де 56-річний Ейнштейн ділиться занепокоєнням про зростання впливу нацистів у Німеччині.

"Якщо б вони обрушилися на цю проблему з усією міццю півтора роки тому, було б краще і простіше", — пише Ейнштейн у 1935 році, розмірковуючи про реакції європейських держав на події, які розгорталися в Німеччині.

Також, є математичні обчислення вченого 44-48 років.

Нагадаємо, Альберт Ейнштейн є автором Листа про Бога, який було створено в 1954 році. Воно послужило відповіддю на роботу філософа Еріка Гуткінда. У це складно повірити, адже фізик-теоретик все своє життя відхиляв релігію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лист Альберта Ейнштейна, в якому піднімаються питання релігійного характеру, адресований відомому філософу Еріху Гуткінду, продано на аукціоні за 2,8 мільйона доларів.

Також "Знай.uа" писав, 156 років тому, 12 березня 1863 року народився вчений зі світовим ім'ям, український філософ, природознавець, засновник геохімії, біогеохімії та радіогеології, академік Володимир Вернадський.