Під час археологічних розкопок в Єгипті сталося щось дійсно неймовірне. Вчені несподівано натрапили на величезну кількість мумій. Проте фахівців здивувало не тільки це.

Одне з поховань викликало непідробний шок у археологів, передає "Диалог.UA".

Так, експерти натрапили на одну з мумій, вигляд якої нагадував гуманоїда. Експерти у зв'язку з цим припустили, що інопланетян могли тоді ховати разом з представниками стародавніх цивілізацій. З'ясувалося, що мумії були поховані приблизно в 323 році до н. е.

За словами археологів, останки похованих добре збереглися, це дозволить експертам взяти зразки ДНК. Вчені вірять, що таким чином вони зможуть встановити справжнє походження єгиптянина-прибульця. Також вчені звернули увагу на той факт, що померлих ховали і в саркофазі, і на кам'яній плиті.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Поки експерти обережно висловлюються про знахідку і чекають на результати аналізу зразків біоматеріалів, щоб робити конкретні висновки.

Нагадаємо, що колись давно на цьому місці стояли будинки та храми. А сьогодні тут все поховано в пісок. Пустеля Такла Макан (Китай) оповита багатьма таємницями і загадками. У давнину люди вірили, що увійшовши в це місце, виходу не знайдеш. Археологи потроху починають відкривати деякі з секретів, прихованих у цьому таємничому регіоні.

Так дослідники в 1980 році глибоко під "морем смерті" відшукали мумію прекрасної дівчини, прозваної сплячою красунею Лулан. Як відзначають вчені, останкам 3800 років. На цьому дослідження не зупинилися. В результаті чого, було виявлено 200 мумій, похованих у відносно неглибоких могилах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", група дослідників з Нью-Йоркського університету на чолі з Анжелікою Кортtлс вивчила зразки мумії, так званої Maiden, "Дівиці".

Також "Знай.uа" писав, у 1997 році в прямовисній скелі на березі озера археологи виявили мавзолей з сотнями мумій. Тепер вони зберігаються в музеї Леймебамба, розташованому неподалік.