Дослідники глибоководних районів виявили авіаносець USS Wasp, який ник на дні Тихого океані в 1942 році.

Про це інформує повідомляє CBS News.

Корабель виявила експедиція на судні Petrel, заснована покійним співзасновником Microsoft Полом Алленом,

Авіаносець USS Wasp був частиною жорстокої повітряної і морської битви 1942 року за стратегічний південно-тихоокеанський острів Гуадалканал. Знайти корабель допоміг моряк USS Wasp Джим Форрестер, якому зараз 98 років. На момент затоплення судна моряку був 21 рік.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Раптово нас вдарили торпеди. Уявіть, що вас вдарило прямо зараз. Одна з торпед вразила паливні баки, і корабель був пеклом. Я схопив себе за ніс і за причандали і стрибнув у Тихий океан", - розповідає Форрестер.

USS Wasp був втрачений протягом майже 77 років. Але глибоководне дослідне судно Petrel прочесало Тихий океан у пошуках давно втрачених військових кораблів і а початку 2019 року натрапило на інший авіаносець, USS Hornet.

"Я бачив, де вони знайшли Hornet, і сказав: Добре, поглянь з іншого боку, і ти знайдеш Wasp", - сказав Форрестер.

Екіпаж дослідників дійсно виявив Wasp на іншій стороні Гуадалканала, більш або менш там, де, за словами Форрестера, сталася аварія. корабель був на глибині в 2.5 милі (близько 3 км).

"Це був будинок для мене. Я втратив двох дійсно хороших друзів. Вони були техніками в авіації і, ймовірно, були у відсіках, де зберігалися бомби. У них не було шансів", - зізнається Форрестер.

Місце, де затонув авіаносець USS Wasp визнано похованням моряків військово-морського флоту. Щоб уберегти місце затоплення корабля від мисливців за артефактами, точне місце розташування USS Wasp відомо тільки військово-морського флоту та команді, яка займалась пошуками затнулого морського судна.

Нагадаємо, вчені повідомили про дивовижну знахідку. Дослідники виявили на дні океану біля Соломонових островів судно Petrel, яке потопили японці в 2942 році.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, вчені розгадали таємницю зникнення найбільшої жертви сумнозвісного бермудського трикутника.

Раніше портал Знай.ua писав, що дослідники виявили незрозумілу діру на полюсі.

Дивіться: Топ-10 археологічних знахідок