Легендарний серійний вбивця, який тероризував Лондон 130 років тому, виявився польським перукаром-іммігрантом.

У всякому разі, так вважають дослідники з Ліверпульського університету Джона Мура, які провели генетичні тести зразка ДНК, знайденому на шалі біля однієї з жертв, пише The Sun.

Експертиза показала, що ДНК належала польському перукарю Аарону Косьминському.

Передбачувана зовнішність Аарона Косьминського

"Ми вперше описуємо систематичний аналіз на молекулярному рівні єдиних збережених фізичних доказів, пов'язаних з вбивствами Джека-різника", — заявляють автори дослідження.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Необхідні для тестів молекули взяли з шалі, знайденої біля тіла Кетрін Эддоус, однією з жертв Джека-різника. Хустку надав бізнесмен Рассел Едвардс, який купив її на аукціоні. За словами підприємця, один з поліцейських, який працював на місці вбивства, забрав хустку додому, для своєї дружини.

Генетики порівняли фрагменти мітохондріальної ДНК, взятої з хустки, з фрагментами ДНК відомих живих нащадків Косминського.

Аналіз ДНК показав, що у Різника були карі очі і коричневе волосся, що збігається зі свідченнями очевидців.

Дослідники кажуть, що їх нове дослідження надає "самий систематичний і просунутий генетичний аналіз вбивств Джека-різника" на сьогоднішній день.

Четверта жертва Кетрін Еддоуз

І це не перший випадок, коли докази ДНК вказують на Косминського як вбивцю.

Біохімік Ярі Лоухелайнен з Ліверпульського університету, один із співавторів дослідження, вперше провів тестування ДНК підозрюваного багато років тому.

Однак генетики піддали його критиці за те, що він не розкрив досить технічних деталей свого аналізу.

Слід зазначити, що Косьминьский був одним з підозрюваних у жорстоких вбивствах, але поліція так і не змогла довести його провину.

Дивіться ще: Джек-Різник. Загадки історії.

Нагадаємо про топ-8 найжорстокіших серійних вбивць-жінок вікторіанської епохи.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, спливли нові подробиці про легендарного серійного вбивцю Вікторіанської епохи.

Також "Знай.uа" писав, хто такий Джек Різник.