Романтика та кохання – невмирущі почуття, які існували повсюдно та в усі часи. Пропонуємо вам переглянути добірку романтичних фотографій старого Львова та дізнатись, які місця для побачень вибирали закохані понад століття тому. Кадри опублікував портал Фотографії Старого Львова.

Як і в більшості міст, найбільшою популярністю серед закоханих користувалися міські парки, яких у Львові було чимало.

В кінці 19 століття найпопулярнішим був Поєзуїтський парк, який знаходився практично в самому центрі міста, проте, водночас був тихим та затишним. Не меншою популярністю користувався парк Кілінського (Стрийський), який набув привабливості після 1894 року, коли на його території мала місце Крайова виставка.

Значно швидше за Поєзуїтський та парк Кілінського, почав приваблювати закохані пари парк біля Міської Стрільниці, який став романтичним місцем у 20 роках 19 століття, коли була здійснена спроба створити тут ботанічний сад.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Більш екзотичними та романтичними, а ніж відвідини парків, були прогулянки на човнах на львівських водоймах. На відміну від сучасного Львова, в тодішньому місті був широкий вибір озер та ставків, з яких потішити свою другу половинку прогулянкою на човні можна було на Панянському ставі, озері Світязь та Винниківському озері.

Прогулянка на човні на Панянському ставі. Фото 1910 року

Прогулянки на човнах на ставі Світязь. Фото 20-30-х рр. XX ст.

Молоді люди на Винниківському озері

Високий Замок став більш відвідуваним після 1912 року, коли сюди проклали трамвайну колію. Кайзервальд став місцем для закоханих тільки з початку 20 ст., коли тут спорудили Луна-парк.

Пара на прогулянці. Фото 30-х рр. XX ст.

Молода пара під час спільної велопрогулянки. Фото 30-х рр. XX ст.

Пара з келихами в руках, біля накритого столу, оздобленого омелою, чоловік з подарунками. Фото 1900-1920 років.

Пара наречених під час фотосесії. Фото найімовірніше є постановочним, оскільки на задньому фоні помітно вітрину фотоательє. Фото 1930-х рр.

Технічний прогрес в свою чергу посприяв зміні уявлень про романтику. Кінотеатри, що з’являються на поч. 20 століття, досить швидко переманюють закохані пари до свої залів.

Пара закоханих позує до світлини на фоні вул. Сапєги (Бандери). Фото поч. 20 ст.

Прогулянка позаду нин. вул. Словацького, 1942 рік

Екзотична прогулянка верхи на верблюді. Дивує дата фото, адже воно здійснене в часи німецької окупації Львова. Фото 1941-1943 рр.

Нагадаємо, інженер Януш Вітвіцький створив унікальну реконструкцію Львова. Близько 10 років творець історичної пам'ятки готував плани і креслення міста.

Як повідомляв портал "Знай.uа", народний художник України, пейзажист з міста Вінниці Володимир Козюк поділився з українцями рідкісними історичними листівками на своїй сторінці в Facebook.

Також "Знай.uа" писав, поява фотографії у ХІХ столітті дала змогу зафіксувати старий Львів таким, яким він уже не буде ніколи, тому кожне фото по-своєму унікальне.