Вперше про це повідомив відомий єгиптолог Метт Гроулінг. На його думку, ці двері невідомий привіз в Лувр ще два століття тому.

Якщо звернутися до стародавніх малюнків, то двері були розміщені між лапами Сфінкса. Цю здогадку ще немає можливості підтвердити на 100%, так як потрібно провести детальне дослідження, а для цього потрібно отримати дозвіл Міністерства культури Єгипту.

Група дослідників впевнена, що Сфінкс — це тільки вершина айсберга, а ось найцікавіше знаходитися під ним.

Учений не виключає той факт, що Сфінкс ховає під собою безліч таємниць, які скоро можна буде розкрити людству. Можливо, там знаходяться численні тунелі, що ведуть до кімнат для проведення ритуалів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Експерти нещодавно прийшли до висновку, що у Сфінкса були двері, так як розгледіли їх сліди.

Зазначимо, створити Сфінкса в Гізі розпорядився Хефрен, четвертий фараон Четвертої династії Стародавнього царства (близько 2500 р. до н. е). Висічена з каменю статуя лева з людським обличчям досі залишається найбільшою у світі.

Тим часом, деякі фахівці стверджують, що влада Єгипту з 1997 року приховує від світу наукове відкриття, яке вони зробили – під Сфінксом знайшли Зал Свідоцтв або Зал Літописів.

Саме ця кімната розповість нам про існування на Землі мільйони років тому Високорозвиненої Цивілізації, причому прохід в Зал Свідоцтв буде йти від кімнати розташованої під правою лапою Сфінкса. Ще 70 років тому це передбачив Едгар Кейсі.

Вже в 1989 році за допомогою спеціальної апаратури група японських учених з університету Васеда, яку очолював професор Сакуджі Іошимура, виявила під лівою лапою Сфінкса вузький тунель, що веде в бік піраміди Хефрена. Він починався на глибині двох метрів і йшов похило вниз.

Але перш, ніж вони встигли провести подальші дослідження, як втрутилися єгипетська влада і зупинила проект. Іошимурі і його експедиції не вдалося більше повернутися до робіт.

Так само сталося і з іншими дослідниками, які намагалися розкрити секрет Сфінкса.

Нагадаємо, дослідники давно звернули увагу на особливість давньоєгипетських творів мистецтва – практично у всіх з них відсутній ніс.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники натрапили на зниклі частини мініатюрного човна, який був похований разом з фараоном Тутанхамоном. Коробка з артефактами, яка була запечатана археологом Говародом Картером, була знайдена в сховищах Луксорский музею.

Також "Знай.uа" писав, в даний час люди все ще зачаровані тим, що вдалося досягти стародавньому Єгиптові, і досі залишається загадкою те, як єгиптянам вдавалося робити подібні складні речі з їх скромними технологіями.