Дослідники виявили в Китаї тисячі найдавніших скам'янілостей, вік яких сягає близько 518 мільйонів років. Скам'янілості, в сукупності відомі як біота Цинцзян, були знайдені в китайській провінції Хубей. Про це повідомляє ВВС.

Варто відзначити, що знахідки відносять до кембрійського періоду, який почався 541 мільйон років тому. В той період життя на Землі стало більш різноманітним.

Як зазначили палеонтологи, більше половини видів, відображених у скам'янілостях, раніше не були відомі науці. Вчені стверджують, що це відкриття є одним з найважливіших за останні 100 років.

Також фахівці відзначили, що м'які тканини виявлених доісторичних організмів, включаючи шкіру, очі і внутрішні органи прекрасно збереглися, що значно полегшує їх роботу.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Вони стануть важливим джерелом для вивчення ранніх етапів походження живих організмів, повідомив в інтерв'ю Бі-бі-сі науковий співробітник китайського північно-західного університету Чжан Синлян.

Відомо, що всього було знайдено понад 20 тисяч скам'янілостей. На даний момент вчені проаналізували 4351 зразок, серед яких є скам'янілості черв'яків, медузи, актинії і водоростей.

Цікаво те, що більшість знахідок являють собою м'якотілі організми, які перетворити на скам'янілості практично неможливо.

Організми з біоти Цинзян, швидше за все, швидко виявилися похованими під шаром бруду в результаті шторму. Цим можна пояснити те, що їх скам'янілості так добре збереглися, вважає Чжан Синлян.

Зараз дослідники документують залишилися скам'янілості і проводять нові розкопки в цьому районі, щоб з'ясувати, що з себе представляла стародавня екосистема і як відбувався процес скам'яніння.

Нагадаємо, палеонтологи викрили головний міф про динозаврів. якби астероїд не врізався в Землю 66 мільйонів років тому, то динозаври плодилися, розмножувалися і царювали на планеті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 8-річний хлопчик відкрив справжній скарб. Наголошується, що зазначене узбережжі нерідко стає місцем археологічних знахідок.

Також "Знай.uа" писав, палеонтологи виявили найдавнішого птаха із сюрпризом. На північно-заході Китаю виявили представницю вимерлого виду птахів, яка жила 110 мільйонів років тому і застала навіть динозаров.