Палеонтологи з Університету Альберти ідентифікували найбільшого тиранозавра рекса, виявленого на даний момент.

Як повідомляє Daily Mail, ним став представник тиранозаврів знайдений 20 років тому в Саскачевані (Канада), якого прозвали "Скотті".

Цар царів важить близько 1400 кг, його вік складає 66 мільйонів років.

Скотті і один з палеонтологів

Як пояснили вчені з Університету Альберти , своє прізвисько тиранозавр отримав на честь святкової пляшки віскі, яку розкупорили палеонтологи, коли знайшли великий скелет гіганта.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Це Рекс серед рексов ("цар серед царів"; лат. rex — «цар» )", — пояснює Скотт Лисиз, провідний автор дослідження з університету Альберти, який вивчав цього тиранозавра.

Його перші останки виявили ще в 1991 році, проте частково повний скелет палеонтологи викопували протягом 10 років.

Після повного вилучення з землі, скелет відправили в Альберту, де постаралися відновити, і лише нещодавно визнали найбільшим у світі серед інших тиранозаврів.

Розмір динозавра — не єдине, що відрізняє Скотті від інших тиранозаврів, кажуть дослідники. Найбільший у світі Ті-рекс також виявився найстарішим у світі.

Згідно з останнім дослідженням, Скотті було близько 30 років, коли він помер — надзвичайно солідний вік, як для тиранозавра.

Масивний череп Скотті

Як показав аналіз його останків, Скотті пережив перелом ребер, напад іншого тиранозавра (по слідах на кістяк) і багато інших небезпечних пригод.

Масивний скелет буде представлений в травні 2019 року в Королівському музеї Саскачевану.

Скотті — найбільший тиранозавр, виявлений людьми

Нагадаємо, експерти Американського музею природознавства відтворили зовнішність дитинча одного із самих лютих хижаків коли-небудь бродять по Землі — тиранозавра рекса.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Австралії виявили раніше невідомий вид динозаврів.

Також Знай.uа" писав, 10 древніх істот, які все ще існують.