29 років тому в Лондоні відкрився музей Шерлока Холмса. Це перша в світі меморіальна квартира літературного персонажа. Музей був відкритий 27 березня 1990 року на Бейкер-стріт.

Біля входу в музей відвідувачів зустрічає поліцейський, він передоручає їх дівчатам в строгих сукнях часів королеви Вікторії. Дівчата продають квитки. Також гостей запрошують відвідати крихітний ресторан "Місіс Хадсон", що спеціалізується на стравах вікторіанської епохи.

Але відкриття цього музею могло статися і значно раніше ... Можливо, для когось це стане відкриттям, але для багатьох читачів в різних країнах світу Шерлок Холмс - цілком реальна людина. Холмс і його друг доктор Ватсон займали будинок, в якому відкрився музей, в 1881-1904 роках. Ця будівля має номер 221, а додаток "біс" стосується мебльованих кімнат, що розташовуються на другому і третьому поверхах.

Квартира великого сищика відрізняється мізерними розмірами і повною відповідністю облаштуванню за книгами Артура Конан Дойла. Холмс і Ватсон мали дві маленькі кімнатки-спальні та вітальню - трохи більшу за спальні. У цих кімнатах розмістили і сифон, і сейф.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще



У квартирі є і куточок хімії, і сосновий стіл, з'їдений реактивами. На полицях стоять пухкі альбоми з вирізками і довідники, а на стінах розвішані малозрозумілі діаграми.

Нагадаємо, відтепер Британський музей є у кожного вдома.
Працівники Google витратили 15 місяців, щоб сфотографувати 85 залів Британського музею за технологією Street View. Інтернет-користувачі тепер зможуть "пройтися" по галереях, лежачи на дивані.

Як повідомляв портал Знай.ua, в сховищах музею знайшли мрію "золотого фараона"

Також Знай.ua писав, про 7 найбільш незвичайних музеїв у Києві