У наші дні існує чимало тематичних книг і посібників про те, як людям слід вести себе в шлюбі, щоб сім'я була міцною. У минулі століття також існували такі книги, однак, сучасні жінки назвали б їх сексистськими.

Не слід сприймати такі зображення занадто серйозно, але подивитися на них вам точно буде цікаво.

Так у 19 столітті дамам, які бажають бути зразковими дружинами, пропонувалися посібники про те, як слід вести себе в шлюбі. Чому їх вчили, продемонструють ілюстрації з одного журналу. Видання розповідає, якою повинна бути "хороша дружина".

Ілюстрації потрапили в мережу давно, але зараз їх почали обговорювати з новою силою.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Одні користувачі знайшли в цьому утиск прав жінок. Інші ж підтримують правила і пропонують сучасним жінкам повчитися у жінок попередніх епох.

Наприклад, посібник пропонує дружині "витирати чоловікові рот і вуса серветкою" і всіляко заохочувати його їсти вдома, щоб той "не зазіхав обідати в ресторані".

Також "хороша дружина" 19 століття повинна була відганяти мух від чоловіка, поки той спить після обіду.

Керівництво вказує, що жінка повинна возити чоловіка на велосипеді і зустрічати його біля роботи, супроводжуючи додому.

Більш того, катаючи свого коханого на велотранспорті дружина зобов'язана захищати його від пилу і вітру.

Дружина також сама повинна навчитися стригти і голити чоловіка, поїти ранковою кавою, читати йому газети і журнали.

Всі інші правила також спрямовані на те, що дружина повинна всіма можливими способами догоджати чоловікові і розважати його.

В тому числі запрошувати в будинок "гарненьких подруг" і позувати йому в образі мавки.

Нагадаємо, на ці старовинні знімки майбутніх мам неможливо дивитися без ніжної посмішки. Ми покажемо унікальні ретро фотографії, на яких зображені жінки в найсвітліший і найбільш відповідальний період життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці шалені поради минулих століть зруйнували щастя не одній майбутній мамі. В суперечливому питанні, що корисно, а що ні в далекі часи було розібратися набагато важче, ніж в сучасному світі.

Також "Знай.uа" писав, як народжували в Стародавньому Єгипті. На півдні Єгипту при розкопках археологам вдалося виявити добре збережений скелет вагітної жінки.