З незапам'ятних часів людство складало безліч легенд і оповідей про таємничі та чарівні болота. Сучасні дослідники з'ясували, за багатьма міфами стоять реальні історії — деякі знайдені в болотах речі пояснити з раціональної точки зору практично неможливо.

Стародавня культура на території сучасних Данії та Ірландії розглядала болота як ворота в інший світ, язичницьким богам приносили дари, які сьогодні з подивом дістають з дна археологи. Саме в цих країнах найбільше болотних знахідок.

Цілий острів в болотах Аргентини

В болотах Аргентини знайшли цілий острів ідеально круглої форми, розташований в ідеально ж круглому озерці чистої води. Що найдивніше, цей острів ще і переміщується відносно берегів, через що вода в озері виглядає як півмісяць.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Статуя Фараона

В Єгипті з болота абсолютно несподівано витягли величезну статую фараона, що правив ще тисячі років тому. Передбачається, що це монумент Рамзеса II. 8-метрова статуя зроблена з кварцу.

Острів ляльок

Одна з найзловісніших і містичних пам'яток світу знаходиться недалеко від центру Мехіко, в районі Xochimilco. Цілком невинна назва є лише приманкою для відвідувачів – тут очам відкривається страшне видовище. Тропічний острів населений понівеченими ляльками, які висять майже на кожному дереві і споруді.

Таємничий Гіпсовий Зліпок

Дослідники виявили загадковий зліпок на Медовому острові. Першою людиною, яка розповіла про істоту, яка живе в болотах навколо Медового острова, став Харлан E. Форд.

Вершкове масло

Бочка з вершковим маслом – 3000 років пролежала в торф'яному болоті Ірландії. За словами співробітників музею, в цей період торф'яні болота нерідко замінювали людям холодильники.

Існує версія, що масло витримували в болоті для того, щоб воно стало більш смачним.

Толлундська торф'яна людина

Останки Людини були виявлені в датському болоті ще в 1950 році і до сьогодення часу вчені припускали, що вона жила у четвертому столітті до н. е. Нові дослідження за допомогою радіовуглецевого аналізу змогли встановити точний вік знахідки. Фахівці вважають, що чоловік жив у період 470/469 - 399 до н. е.

Болото примар

Болото Манчак на березі озера Поншартрен в Новому Орлеані, США, штат Луїзіана – це казково красиве і разом з тим смертельно небезпечне місце. Жива екологічна система з небаченими стародавніми кипарисами і звисаючими мохами, гнилими трясовинами та алігаторами.

Скелет Мамонта

Згідно з даними фахівців, це один з найбільш повнокомплектних кістяків мамонта, коли-небудь знайдених в Мічигані.

Меч лицаря-невдахи

Робітник, який займався осушенням у польському місті Хрубешув, був здивований, коли виявив старовинний меч. Одна з теорій полягає в тому, що меч належав середньовічному лицарю невдасі, який, можливо, впав у болото або просто впустив туди клинок близько 600 років тому.

Нагадаємо, головна таємниця вікінгів розкрита. Про сенсаційну знахідку повідомив Ула Ельвестуен, Міністр клімату та навколишнього середовища Норвегії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на 2000-річному знайшли артефакти ім'я невідомого бога. За словами вчених, напис виконано на сабейській мові, яка використовувалася з першого тисячоліття до нашої ери.

Також "Знай.uа" писав, у Мексиці знайшли те, що змусить світ здригнутися.