Американські археологи в Єгипті знайшли невідомий раніше палац Рамзеса II. Дослідники проводили розкопки храму великого фараона.

Під час дослідження храму на його території археологи звернули увагу на кам'яну доріжку. Саме вона вела до входу в іншу споруду.

Археологам вдалося дослідити іншу будівлю. Учені з Нью-Йоркського університету пройшлися по кам'яного коридору і наткнулися на таємничий прохід, який привів їх у нове приміщення. На його стінах вони виявили захоплюючі ієрогліфи, які свідчать про те, що храм належить одному з найвидатніших фараонів – Рамзесу II. Він отримав красномовне прізвисько Великий.

Історики вже охрестили цю знахідку безпрецедентною. Вони і далі займуться вивченням храму і палацу, які розташовані настільки близько один до одного.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Археологи вважають, що нова знахідка може допомогти дослідити роль соборів у житті давніх єгиптян. Відзначається, що похоронний храм фараона Рамзеса III також розташовувався поруч з королівським палацом.

Тепер фахівцям належить з'ясувати, розташовані подібні таємні палаци біля храмів інших фараонів. Раніше в Луксорі археологи знайшли схожий комплекс, що належав Рамзесу III.

Піраміди, храми, сфінкси та інші давньоєгипетські споруди турбували не лише археологів, але і спецслужб. Колишній співробітник КДБ і археолог Віктор Іванович повідомив, що у свій час працював з секретними документами з вивчення таємних ходів і коридорів епохи фараонів.

Нагадаємо, як виглядав давньоримський фаст-фуд. В такому стародавньому фастфуді зазвичай харчувалися найбідніші жителі міста.

Як повідомляв Знай. ua, археологи виявили таємний палац видатного правителя всіх часів. Вчені випадково знайшли загадковий вхід, який привів їх у приховане будівлю.

Знай. ua писав, що вчені з'ясували справжню причину падіння Візантії.