Навчитися плавати не так складно, як багато хто думає. Навички плавання можна освоїти в будь-якому віці, головне — відкинути страхи і забобони. І завести собі або розумного тренера, або хороший підручник, який зможе все пояснити.

Книга Еверарді Дігбі "Мистецтво плавання" підходить як найкраще. Це видання вважають першим англійським практичним трактатом. 300 років він вважався найкращим підручником з плавання, повідомляє Cameralabs.

Эверард Дігбі народився в 1550 році і був академічним богословом в Кембриджському університеті.

Незважаючи на те, що в 1587 році його виключили з Коледжу Святого Іоанна, частково через звичку трубити у ріг і кричати на території навчального закладу. У тому ж році він опублікував книгу "Мистецтво плавання" з наочними ілюстраціями.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Трактат Дігбі написав латиною. Через 8 років працю переклав на англійську мову Крістофер Міддлтон.

Автор вказує безпечні методи входу в річку, радить не стрибати ногами вперед, плавати в каламутних водоймах. Плавцям рекомендується приводити з собою компаньйона, який допоможе, якщо вони зіткнуться з труднощами.

У 1595 році книга з'явилася під заголовком "Коротке введення з навчання плаванню" (A Short Introduction for to Learne to Swimme). Вона зберігала позиції кращого посібника з плавання протягом більше 300 років.

Ця робота мала величезне значення не тільки як практичний посібник з утримання на плаву, але і для вирішення проблем, пов'язаних з безпекою.

Як відзначають в блозі Wellcome Library:

Робота зачіпає питання небезпеки плавання у відкритих водоймах: Дігбі зазначає безпечні методи входу в річки, попереджаючи про те, щоб не стрибати ногами вперед, особливо якщо у водойми мулисте дно, в якому загрузнуть ноги, і виступає за неквапливий і акуратний вхід. Ще Дігбі дає роз'яснення з різних видів води, в якій можна купатися.

Пропонуємо вам подивитися найцікавіші ілюстрації книги Дігбі:

Нагадаємо, показали старовинний ілюстрований посібник, як здолати жінку і залишитися в живих.

Як повідомляв портал "Знай.uа", показали карикатурні карти 1860-х років. В це складно повірити, проте ці дошкульні сатиричні карикатури намалювала 14-річна британська дівчинка Ліліан Ланкастер, яка народилася в 1852 році в Лондоні.

Також "Знай.uа" писав, показали посібник для хороших дружин XIX століття. Не слід сприймати такі картинки занадто серйозно, але подивитися на них вам точно буде цікаво.