Вчені назвали крокодилів справжньою причиною будівництва пірамід у Єгипті. Це пов'язано з тим, що річка Ніл, у минулому головна водна артерія Африки, затопляла довколишні долини. Вона була переповнена небезпечними алігаторами, від яких потрібно було врятуватися. Щоб захистити себе від кровожерливих зубастих хижаків, люди і почали створювати кам'яні перепони.

Завдяки розливам Нілу грунт ставав родючим, що сприяло розвитку сільського господарства. Разом з цим річка, наповнена крокодилами, була неймовірно небезпечною для єгиптян. Міцні кам'яні піраміди служили надійною фортецею, що захищала місцевих жителів від кайманів. У них також зберігали в них коштовності, які призначалися для загробного життя.

Стародавні єгиптяни не тільки побоювалися крокодилів, але й поважали їх. Бог води Себека зображувався з головою крокодила. Таким чином єгиптяни висловлювали своє шанобливе ставлення до рептилій. Алігаторам поклонялися, їх вважали вищими істотами.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Вчені виділили і інші причини побудови пірамід. Існує думка, що їх створювали, щоб залишити пам'ять про фараонів. Крім того, їх будували, щоб зберегти сокровенні знання. У геометричній формі виражена географічна і астрономічна мудрість.

За однією з гіпотез, піраміди були створені прибульцями. На думку деяких експертів, Велика піраміда Єгипту виконувала роль передавальної станції – від неї виходять сильні випромінювання. Сигнали будови отримували представники позаземних цивілізацій. Вчені роками сперечаються про те, яке справжнє походження пірамід.

Нагадаємо, у гробниці імператора знайшли втрачені правила найдавнішої гри. Розкопки гробниці почалися в 2011 році, і на сьогоднішній день виявлено більше 10 000 артефактів

Портал "Знай.uа" розповідав про безносих давньоєгипетських статуй і про те, чому вихідців з того світу позбавили дихання

Читайте також: унікальна у своєму роді статуетка розкрила таємницю невідомої цивілізації