Моторошний пристрій тортур народився у стародавній Греції. Грецька тиранія була класичним прикладом режиму особистої влади, породженої смутним часом і рухомою виключно особистим честолюбством і егоїзмом його носія.

Грецький тиран Фаларіс зайняв місто Акрагант через чотирнадцять років після його заснування і було це приблизно 570-554 рр. до н. е.

Саме він став уособленням насильства, жорстокості і тиранії.

Медик Перил з Афін підніс Фаларісу величезного мідного бика у дар, так як той любив спостерігати за стратами людей і трапезувати.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мідний бик або, як його ще називають Бик Фаларіса — одне із найвитонченіших і страшних пристроїв для тортур, коли-небудь створене людиною.

Жорстока зброя тортур являла собою порожнисту статую бика в натуральну величину повністю виконану з міді.

Збоку або на спині бика перебувала дверцята, за допомогою якої, зв'язану за зап'ястя і щиколотки людину, поміщали всередину скульптури.

Потім під черевом тварини розводили багаття і повільно запікали жертву. Фактично людина варився живцем.

Вибратися назовні не було жодних шансів.

За твердженням деяких істориків, бик мав отвір у ніздрях і в роті.

Завдяки чому з носа тварини виходив дим від горіла плоті, а з рота доносилися моторошні крики, які більше нагадували рев бика. Важко уявити, наскільки зловісно виглядала ця картина…

Правитель насолоджувався уявною справедливістю кілька годин, в залежності від розміру багаття.

Цікаво те, що першою людиною, яка стала жертвою бика, був його творець — медик Перилай.

Коли винахідник повідомив Фаларіду, що той зможе чути крики жертви завдяки внутрішній системі труб. Замовник захотів випробувати цю унікальну акустику і наказав всунути майстра всередину.

Проте той зумів уціліти у биці. Адже Фаларід наказав дістати Перилая і скинути його з обриву. Така була його подяка за подарунок.

За допомогою мідного бика Фаларіс розправлявся з усіма своїми недоброзичливцями, його жертвами стали сотні невинних людей, в тому числі і діти.

Таке правління тривало не довго. В результаті повстання жителям вдалося повалити жорстокого правителя.

За однією з версій його спалили в його улюбленому знарядді для тортур – мідному биці.

Але згідно з писанням Гаракліда Понтійського, Фаларіса і його сім'ю просто перебили, повсталі жителі міста.

Цікаво, що після повалення Фаларіса в Акраганті заборонили носити плащі синього кольору, оскільки саме цей колір воліла свита вбитого тирана.

Пізніше Візантійська імперія успадкувала даний спосіб спалення, поміщаючи засуджених до смерті у порожні мідні цистерни і розпалюючи вогонь зовні.

Нагадаємо, як у середньовіччі спокутували гріхи за допомогою страшних залізних масок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в голландському місті Аудерватере знаходиться унікальна споруда - “Відьмині ваги”. Саме за допомогою цього пристосування у 17 столітті визначали справжню відьму.

Також "Знай.uа" писав, як японці породили страшну сторінку історії.