Мало кому відомо, але Покахонтас це не тільки персонаж популярного мультфільму, вона існувала насправді і її реальна історія куди цікавіше вигаданої.

Принцеса Покахонтас була дочкою знаменитого вождя індіанців Повхатана, що зумів об'єднати під своєю владою більш 30 племен.

Згідно з історичними джерелами, Покахонтас народилася в 1595 році на території сучасної Вірджинії.

Її справжнє ім'я було Матоака (Matoaka) і Amonute. А Покахонтас – дитяче прізвисько, яке дав їй батько, пов'язане з грайливим характером – означає "маленьку бешкетницю".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відомо, що традиції місцевої культури вимагали кожному представнику племені тримати справжні імена у секреті, щоб ворог не зміг зашкодити. Така традиція була тісно пов'язана з магією та релігією.

У травні 1607 року, англійські колоністи прибули на територію Вірджинії, де почали активно обгрунтовуватися і захоплювати землі індіанців. Природно, такий розклад справ не влаштовував корінних жителів. Були повстання, приїжджих поселенців почали захоплювати в полон, вимагали покинути місцевість.

За оповіданням англійського капітана Джона Сміта, одного із засновників британської колонії Джеймстаун у Чесапікській затоці, в 1607 році юна Покахонтас врятувала його від смерті, коли, вирушивши на пошуки харчів для колоністів, був захоплений індіанцями в полон.

Коли індіанці збиралися роздрібнити Сміту череп, 12-річна дочка вождя закрила його голову, і воїни не посміли вбити її обранця. Після чого вони нібито провели першу ніч разом.

А в березні 1613 Покахонтас була викрадена англійцями, які вимагали від вождя Похатан звільнити полонених індіанцями поселенців і повернути вкрадені інструменти і зброю.

До речі з викраденою юною принцесою колонізатори вели себе дуже ввічливо і шанобливо.

В полоні принцеса прийняла християнську віру і отримала ім'я Ребекка. Вона стала першою в історії людиною з корінних індіанців, хто прийняв християнство.

У Хенрік Покахонтас познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком - Джоном Рольфом. Він був удівцем, який присвятив своє життя вирощуванню тютюну і його створенню нових сортів.

Так дочка індіанців 19-річна Покахонтос вийшла заміж 5 квітня 1614 року за плантатора Джона Рольфа. Вони одружилися, щоб помирити англійських колоністів селища Джеймстаун з колонії Вірджинія і індіанців.

Цей союз не допомагає звільнити британських бранців, але дає можливість внести свій вклад в зміцнення світу між місцевими племенами і колоністами в найближчі кілька років.

Подружжя переїхали у Британію, де "індіанську принцесу" представили королю Джеймсу I. Народивши сина Томаса, Пакахонтес вмирає, ймовірно, від хвороби легенів, 21 березня 1617 року.

Статуя Покахонтас розташовується в церкві міста Грейвзенд, Кент, Англія, де була похована дівчина. Дана статуя є копією розташованої у Вірджинії. Також є й інші пам'ятки і, звичайно, численні згадки в художніх творах мистецтва.

Джон Рольф гине в сутичці під час повстання індіанців в Америці. Їх син здобув освіту в Англії і став одним з найвпливовіших жителів американської колонії Вірджинія.

Від Томаса Рольфа, сина Джона Рольфа і Покахонтас, народилися безліч видатних спадкоємців: знатні сімейства Вірджинії, дві перші леді США: Едіт Вільсон - дружина 28-го президента США Вудро Вільсона, Ненсі Рейган, дружина 40-го президента США Рональда Рейгана, видатний астроном і математик Персіваль Лоуелл та інші.

Завдяки прикладу Покахонтас, багато сімей утворилися з того часу, між поселенцями і плем'ям індіанців.

Нагадаємо, трагічну історію останнього дня імператора інків. Його звали Атауальпа, він народився в сім'ї інкських правителів в кінці XV століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", розкрита одна з головних таємниць інків.

Також "Знай.uа" писав, під давньою пірамідою виявили секретний тунель.