Тривалий час картина "Мадонна з гранатом", яка зберігається в Лондоні, вважалася пізньої імітацією італійського художника Сандро Боттічеллі. Однак, нещодавно стало відомо про те, що реставратори несподівано з'ясували, що вона створена самим великим майстром. Це відкриття вдалося зробити абсолютно випадково.

З'ясувалося, що оригінальне зображення закрили шарами фарби під час реставрації полотна ще в XIX столітті.

Спеціалісти прибрали шар пожовклого лаку, а також висвітлили картину рентгенівськими та інфрачервоними променями. В результаті вони побачили разючу подібність з полотнами, які художник створював у своїй майстерні у Флоренції.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Оригінальна картина "Мадонна з гранатом" була створена в 1487 році. Художник отримав громадське замовлення від представників податкового відомства для Залу засідань суду палаццо Синьорії.

Згідно з історичними відомостями, Боттічеллі зазвичай писав копії своїх картин для тих, кому вони сподобалися. Ці полотна були різного розміру, а деталі могли відрізнятися від оригіналу.

Замовники натовпами йшли в його майстерню, тому деякі роботи виконували учня майстра, а він брався тільки за більш складні і престижні замовлення. Він вважався найкращим художником Італії.

Копію "Мадонна з гранатом" в кінці XIX століття придбав алмазний магнат Юліус Вернер.

Як заявили реставратори лондонським ЗМІ, незабаром відновлена картина буде виставлена в галереї "Дім Рэйнджера".

Ім'я Сандро Боттічеллі приходить на думку і обивателям, і фахівцям одним з перших, коли йдеться про мистецтво раннього Відродження.

Зазначимо, Сандро Боттічеллі – видатний представник флорентійської живопису епохи Кватроченто. Після смерті майстер пішов у забуття. Так тривало аж до середини XIX століття, коли у публіки знову прокинувся інтерес до його творчості і біографії.

Нагадаємо, у Лондоні виявлена схованка Ван Гога. Серед знайдених речей — молитовна книга, страхові документи і кілька аркушів паперу з намальованими аквареллю квітами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", останнє, що тримав у руках Вінсент Ван Гог, піде з молотка.

Також "Знай.uа" писав, довгий і химерний список справ Леонардо да Вінчі. Да Вінчі практично не розлучався зі своїм блокнотом. У ньому він записував важливі (для нього) речі і малював все, що приходило йому на думку.