Телеканал Discovery проведе пряму трансляцію експедиції з Єгипту. Вчені вперше відкриють відомий саркофаг, та, можливо розкриють багато таємниць стародавньої цивілізації.

Про це пише The Independent.

Спеціальна експедиція під назвою "Unknown: Egypt Live" триватиме близько двох годин, усе це покажуть всьому людству. Дослідники зазначають, що під час цієї роботи "виявляться нові цікаві знахідки".

"Яка краса цього, я не знаю, і я думаю, що це кумедно. Ми знаємо, що там багато мумій", - прокоментував ведучий Джош Гейтс.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Він додав, що місце поховання, де вестиметься трансляція, було останнім притулком деяких громадян стародавнього Єгипту, вони належали вищому класу, ймовірно вчені зможуть знайти і їхні останки.

саркофаг

Експедицію буде супроводжувати генеральний секретар Вищої ради старожитностей Мустафа Вазірі.

"Ми проведемо розкопки 3000-річного єгипетського саркофага в прямому ефірі. Слідкуйте за експедицією Unknown: Egypt Live у неділю, 7 квітня, о 21:00", - йдеться в Twitter-акаунті телеканалу.

Нагадаємо, в Єгипті виявили незвичайне поховання з муміями людей, які жили у період так званого Нового Царства.

Як повідомляв портал Знай.ua, фахівці з'ясували, що значне глобальне потепління, зокрема підвищення температури світового океану може серйозно вплинути на тривалість життя дельфінів.

Також Знай.ua писав про те, що ДНК страусов відкрило вченим одну з таємниць. Дослідники зможуть розгадати, чому деякі пернаті втратили здатність літати.

Дивіться: Вибори президента України: що буде після поразки Порошенка