Згідно легендам племені Нема, гігантський монстр мешкає в печерах Річтерсвельд, гірської області пустелі в північно-західній частині Південної Африки.

Печера, іменована "бездонною ямою" нібито була така довга, що навіть виходила до океану і в ній колись дуже давно були заховані незліченні скарби, в тому числі алмази.

Саме там ховався страшний звір прозваний Грутслангом. Кажуть, що ця змія-монстр стара як світ і її створили Боги, наділивши величезною силою, хитрістю і потужним інтелектом.

У довжину змія близько 15-20 метрів або більше, а її луска "чорна як ніч". Іноді її описують як істоту з довгою шиєю, довгим зміїним хвостом і тілом як у слона.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Горе тому, хто спробує проникнути в печеру і забрати скарби, змія розірве його на дрібні клаптики або з'їсть. Цей жахливий монстр поглинув не одного нещасного, який забажав розбагатіти.

Часом іноді змія залишає свою печеру і повзає околицями, в тому числі її ніби бачили в річці Помаранчева і Вааль.

У 1867 році дослідник Ганс Сойєр бачив величезну чорну змію, довжиною понад 30 метрів! Змія пливла річкою Помаранчевою в районі Aliwal North в Північно-Капській провінції.

А в 1899 році торговець Кіннер перетинав на човні річку Помаранчеву в районі Упінгтон, коли раптом зовсім поруч з човном з води висунулася величезна зміїна голова на довгій чорній шиї.

Відповідальність за таємниче зникнення британського алмазного магната Пітера Грейсона в Річтерсвельді в 1917 іноді також покладають на Грутсланга.

Англійський бізнесмен Пітер Грейсон був одержимий мрією заволодіти скарбами Грутсланга. Самого монстра він не боявся.

"Або я повернуся в Англію багатим, або не повернуся зовсім", - говорив Грейсон, відправляючись в Південну Африку.

У 1945 році журналіст Лоуренс Грін у своїй книзі "Where Men Still Dream" описував, що місцеві племена навідріз відмовлялися спускатися в одну із шахт поруч з річкою через страх перед Грутслангом.

Проте, донині достовірних свідчень існування Грутсланга не знайдено.

Нагадаємо, у Долині Смерті з'явилося життя. Вчених вразило те, що в цьому місці була виявлена водойма, адже воно вважається найсухішим в США.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли найдовшу в світі печеру.

Також "Знай.uа" писав, про неймовірні ліса нашої планети, які схожі на інопланетні пейзажі.