Міжнародна група вчених на чолі з Робертом Де-Пальмою з Канзаського університету виявила в Північній Дакоті, США, скам'янілі рештки риб. Фахівці припустили, що їх знищила сейсмічна морська хвиля і дощ зі скляних намистин. Це сталося менш ніж за годину після падіння астероїда, що погубив динозаврів та інших істот.

Вчені знайшли останки риб, змішаних з хвойними гілками, стовбурами дерев, скам'янілими рештками комах, мозазаврів, ссавців, трицератопса, амонітів і морських організмів динофлагеллятів.

Північна Дакота, яка 66 мільйонів років тому була частиною внутрішнього моря, знаходиться досить далеко від Юкатана, Мексика, - місця де впав астероїд.

Неподалік від Боумэна в Північній Дакоті розташоване місце Таніс. Колись давно він був гирлом прісноводної річки. На її берегах бродили гадрозавры і трицератопси.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Сейсмічна хвиля обрушилася на Таніс через 10 хвилин після падіння небесної скелі. Це на час змінила течію річки і викинуло багатьох морських істот на піщану мілину.

Скам'янілі рештки риб громадилися одні на інші. На думку експертів, їх викинуло на берег.

Почався дощ з тектитов (скляних кульок діаметром від 1 до 5 міліметрів). Вчені знайшли кульки серед останків морських істот. Коли він припинився, друга хвиля засипала тварин мулом і попелом, закопавши їх останки на 66 мільйонів років.

Ймовірно, подібне відбувалося по всій планеті. В Танисі вчені вперше знайшли подібні сліди Дня смерті.

Професор Девід Бернем з Канзаського університету зазначив:

"Це останній день крейдяного періоду".

Не виключено, що тектики принесли до Танису зсуви або шквалисті вітри.

Нагадаємо, відомий екстрасенс розповів, на що чекати в 2019: страшні катаклізми і третя світова. Що готує людству 2019 рік, цікаво кожному жителеві Землі

Як повідомляв Знай.uа, в Біблії знайшли страшне пророцтво: світ на межі, все закінчиться в 2019-у. Вчені досі вивчають біблійні писання й знаходять в них все нові страшні пророцтва

Знай.uа розповідав: експерти попередили про те, що через 100 років наша планета перетвориться на гарячу точку, цілі держави будуть стерті з лиця Землі