Англійська фотограф Тоні Рей-Джонс (Tony Ray-Jones) вважав, що світлина може бути дзеркалом, яке відображає реальне життя, але з камерою можна подібно Алісі потрапити по той бік дзеркала і знайти інший світ.

Народився Тоні Рей-Джонс 1941 року в Лондоні, в сім'ї художника. Першу художню освіту Тоні отримав в рідній країні, а пізніше, - в Школі мистецтв при Єльському університеті в США. Після повернення до Англії, Рей-Джонс зрозумів, що фотографія - це його покликання.

З 1966 по 1970 роки Тоні Рей-Джонс працював над проектом під назвою "Англійці" ( The English), в якому намагався відобразити життя рідної Британії.

"Мені здається, є щось особливе і досить комічне в англійському способі життя" - писав Тоні Рей-Джонс про свій проект.

13 березня 1972 року у віці 30 років, Тоні Рей-Джонс помер від лейкемії.

А в 1974 році, уже посмертно, була видана перша книга Рей-Джонса "Вихідний" ( A Day Off).

А пізніше, в 1990 і 2004 роках світ побачили ще дві книги автора, що показують життя Великої Британї 60-х років. Крім того, в США і Європі були неодноразово організовані фотовиставки Тоні Рей-Джонса.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, фінський фотограф Оссі Саарінен заявив, що ліси Фінляндії найбільш "живі". Його знімки доводять, що він абсолютно правий

Як повідомляв портал Знай.ua, фотограф "побив" зірок, щоб зупинити насилля

Також Знай.ua писав, у Львові помер відомий фотограф Любомир Криса