Як і сьогодні, сто років тому очільники галицьких міст мали важливе завдання і велику проблему - брукування та ремонт вулиць.

Грошей у міських скарбницях, як і сьогодні, бракувало, влада просила допомоги у повітового староства та намісництва.

Перша світова війна вулиць у містах, звичайно, не покращила, тож у 20-30-х рр. ХХ ст. ремонт доріг залишився великою проблемою для міської влади.

До вашої уваги фотопідбірка світлин, зроблених в роки Першої світової війни в населених пунктах на території Галичини.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Та все ж очільники галицьких міст та сіл вишукували способи проведення ремонту доріг та прокладання бруківки, чим підтвердили вислів – якщо хочеш щось зробити – шукаєш можливість, а якщо не хочеш– вигадуєш причину.

Однією з таких можливостей було прийняття керівниками галицьких міст спеціальних правил дотримання чистоти і порядку на майданах, вулицях і тротуарах, які зобов'язували власників нерухомості відповідали за чистоту тротуару і частину дороги, що прилягають до їхньої власності.

А для того, щоб вимощені дороги в майбутньому були міцними, магістрати проводили навіть підрахунок возів, які їздили по вулицях.

А ось так ремонтують дороги на Галичині в наш час: