Выдомий російський ентузіаст Валентин Дегтерьов, який багато років займається вивченням загадкової загибелі туристів на Північному уралі на так званому перевалі Дятлова, зробив чергову інтригуючу заяву про нову знахідку.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Відповідне відео з дечим цікавим дослідник виявив на просторах інтернету. Так, один з відеороликів на "YouTube", опублікований ще 25 лютого 2014 року і знятий незадовго до цього на східному схилі гори Холатчахль.

Автори запису явно намагалися відтворити там умови, в яких колись опинились учасники туристичної групи Дятлова. Зокрема, було з'ясовано, якщо намет залигит просто неба, то сильний вітер за кілька днів буквально розриває його на шматки без будь-якого стороннього втручання. Однак це, як і деякі інші деталі, ніяк не пояснюють всіх таємниць тієї давньої трагедії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Але ось що по-справжньому зацікавило Валентина, так це випадковий фрагмент відео, на якому можна розгледіти дивну аномалію. Вона нагадує скупчення якихось червонуватих напівпрозорих об'єктів, то котяться по деревах далеко, то повільно летять над землею. Іншими словами, мова йде про щось містичне.

Оператор, по всій видимості, не помітив нічого незвичайного ні під час зйомки, ні при подальшому перегляді власного ролика, виклавши його потім на відеохостинг без урахування ціє інтригуючою деталі. Тим не менш, дятловед Дегтерьов, як тепер і деякі інші коментатори на "YouTube", розгледів на записах цей незрозумілий об'єкт. Незважаючи на те що уральський дослідник не може поки пояснити походження химерної аномалії, він вважає, що саме вона може бути відповідальна за смерть дев'яти туристів під керівництвом Ігоря Дятлова.

Дивыться: Перевал Дятлова. Найбільша загадка в історії туризму

Нагадаємо,

Як повідомляв портал Знай.ua,

Також Знай.ua писав про те, що кримінологи показали, що сталося з однією з учасниць тургрупи Дятлова. Кадри не для слабкодухих.

Як повідомляв портал Знай.ua, працівники прокуратури відтворили турпохід тядлівців та показали, що студентам довелося пережити.

Також Знай.ua писав про те, що американці на власні очі побачили того, кого ловлять вчені вже протягом багатьох десятиліть.