Біля берегів провінції Анталія в Туреччині вчені знайшли дуже давнє затоплене судно.

На їхню думку, воно може бути найстаршим на Землі, повідомляє ТСН.

Уламки стародавнього корабля виявили в Середземному морі на глибині 50 метрів. Можливий вік судна - понад 3500 років. Його визначили у вмісті корабля.

На борту 14-метрового торгового судна виявили мідні злитки, за якими і визначили вік корабля. Вчені вважають, що ще в 16-му столітті до нашої ери він перевозив метал з Кіпру до Егейського узбережжя або Криту.

Раніше найстародавнішим вважався човен, знайдений біля Болгарії. Але його вік на 1200 років менший від нинішньої знахідки.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, британські археологи виявили на дні Чорного моря давнє неушкоджене судно - 23-метровий корабель пролежав на морському дні майже дві з половиною тисячі років.

Корабель був знайдений на глибині близько двох кілометрів. Рулі, щогли і лави для веслярів зберегли свій початковий вигляд завдяки низькій концентрації кисню на цій глибині.

Вчені розповіли, що піднімати судно на поверхню не планують. Однак маленьгий фрагмет вони все ж витягнули для проведення радіовуглецевого аналізу. Крім того, дослідження показало, що припущення вчених щодо віку знахідки правильне – судно перебувало на дні моря понад 2400 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, на дні Чорного моря знайшли страшну зброю Гітлера

Також Знай.ua писав, на дні моря лежить корабель прибульців