10 квітня 1970 року у Великій Британії вийшов перший сольний диск Пола Маккартні "McCartney". На пресконференції з цієї нагоди Пол заявив про свою відмову співробітничати з Джоном Ленноном, що фактично означало припинення музичної діяльності The Beatles.

Так закінчилася історія легендарної ліверпульської четвірки.

Однак, все сталося не в один момент - тертя в колективі тривали близько чотирьох років до її розпаду. Їх провокували багато факторыв - стосунки Леннона з Йоко Оно, яка дратувала інших бітлів, сольні альбоми музикантів і бажання грати в різних музичних напрямках.

Потрібно зауважити, що Пол Маккартні і Джон Леннон змагалися за лідерство в групі з перших днів існування The Beatles. Проте різні характери і підхід до творчості не завадили ліверпульській четвірці домогтися всесвітнього визнання.

Однак, вже через шість років після заснування гурту - з 1966 року, між членами The Beatles почала назрівати криза в стосунках. Кожного з них все більше цікавили різні напрямки в музиці: Маккартні тяжів до лірики, Леннон захопився авангардними мотивами, а Харрісона приваблювала етнічна музика Індії. Така різноманітність точок зору всередині одного колективу негативно позначалася на якості музики.

У тому ж 1966 році Леннон почав зустрічатися з авангардною художницею Йоко Оно. Він настільки закохався, що порушив через свою обраницю умову, про який бітли домовлялися на початку кар'єри: не запрошувати в студію своїх дружин і дівчат. Поява на репетиціях групи Йоко посилила напругу в стосунках між музикантами, вони стали все частіше сваритися.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Проте, незважаючи на назріваючу кризу, через рік The Beatles знову чекав тріумфальний успіх. Канал BBC запропонував музикантам транслювати їхній концерт по супутниковому телебаченню на весь світ. Цей виступ подивилися рекордні 400 мільйонів чоловік у всіх країнах. Концерт транслювався з лондонської студії, саме під час нього була записана відеоверсія пісні All You Need Is Love.

Через два місяці після концерту помер менеджер групи Брайан Епштейн. Причина смерті - передозування снодійним.

Після смерті менеджера музикантам все важче було працювати разом, в рамках колективу їм було вже тісно. Леннон і Харрісон випустили сольні платівки. Крім того, змінився спосіб життя музикантів, всі вони були одружені, мали дітей і хотіли проводити більше часу зі своїми сім'ями.

Остаточно стосунки між бітлами розладналися через нового менеджера Аллена Клейна, якого Леннон, Харрісон і Старр запросили працювати в 1969 році без згоди Маккартні.

Фінансові справи колективу стали погіршуватися, задумані проекти не були завершені і приносили лише збитки. Маккартні злився на інших учасників групи. Він вважав, що пост керівника повинен був зайняти батько його дружини Лінди, але проти цього виступав Леннон, боячись, що при такому розкладі керувати групою стане сам Маккартні. У підсумку Маккартні подав до суду на Клейна та інших учасників групи.

10 квітня 1970 року Маккартні публічно заявив, що відмовляється співпрацювати з The Beatles, і незабаром випустив сольний альбом.

Перший сольний диск Пола Маккартні був м'якшим і більш "домашнішим", ніж його ж пісні в The Beatles, і задав тон всій наступній роботі Маккартні в створеній ним групі Wings. З 1971 по 1979 рік Wings, де на клавішних грала дружина Маккартні Лінда, записали 9 альбомів. У 1980 році Маккартні випустив свій другий сольний альбом McCartney II, за яким в наступне десятиліття послідувало ще більше десятка.

Пола Маккартні з дружиною Ліндою

Пол Маккартні виявився комерційно найбільш успішним музикантом з числа колишніх "бітлів" і сьогодні займається написанням не лише пісень для власного виконання, але й створенням музичних п'єс та музики до кінофільмів.

Нагадаємо, недавно Пол Маккартні здивував новим альбомом та пікантними спогадами часів The Beatles. музикант випустив 17-й альбом Egypt Station.

Як повідомляв портал Знай.ua, зірку The Beatles Джона Леннона увічнили в українському місті

Також Знай.ua писав, у YouTube з'явився неймовірний кліп The Beatles.