Певно, давньогрецький мислитель Платон справді писав правду і легендарний острів все ж існує. Платон у своїх текстах не раз підкреслює, що це не міф, а правдиве оповідання про історичні події.

Легенда про Атлантиду живе більше 2000 років. Не одне покоління дослідників намагалися відшукати хоча б руїни древньої цивілізації. Але подібні спроби поки не принесли яких-небудь значущих успіхів.

Останки цивілізації атлантів шукали в різних місцях планети, переважно під водою, адже вважається, що Атлантида могла піти під воду в результаті сильних природних катаклізмів.

Так підводним археологам все ж вдалося відшукати останки батьківщини атлантів.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Дивно те, як цю знахідку вдалося виявити. Ще в 1932 році про неї розповів знаменитий Едгар Кейсі, коли відповідав на питання про можливі сліди Атлантиди.

Слова знаменитого провидця вирішили перевірити тільки через 36 років і на подив виявили загадкові камені.

Після ретельних пошуків вченими були виявлені ще дві схожі дороги поряд з основною, а в 1978 році експерти прийняли рішення провести радіовуглецевий аналіз каменів. Вік склав більше 15000 років. Але навіть через час нові подробиці так і не з'явилися.

Більшість вчених вважає, що дорогу побудувала цивілізація людей, яка давно зникла, на цьому всі здогадки закінчуються. Але є досить багато людей з наукового світу, які приписують цю дорогу до легендарної Атлантиди.

Одна з цікавих знахідок знаходиться в Атлантичному океані, де на дні викладені оброблені камені, довжиною близько 700 метрів. Вона знаходиться поруч з островом Північний Біміні. Камені наче створюють стародавню дорогу, яка могла вести, природно, до Атлантиди.

Нагадаємо, унікальна у своєму роді статуетка розкрила таємницю невідомої цивілізації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Google Earth розглянули загадкове підводне місто. На думку автора ролика, це стародавнє поселення, яке знаходиться біля узбережжя Лос-Анджелеса — в 2,5 км від берега, на глибині близько 30 метрів.

Також "Знай.uа" писав, космічні супутники зафіксували руїни загубленого міста.