Шедеври Disney не такі вже безневинні та дитячі, якими їх вважають. Адже, якщо придивитись, помітна сексуальність, прихований расизм, і якась дискримінація все ж іноді присутня в мультфільмах. Про це повідомляє Фактрум.

Ми розповімо на що натякав глядачам славнозвісний Уолт Дісней.

Ворони з мульфільму Дамбо: расові стереотипи

Напевно любителі Disney пам'ятають чудовий добрий мультик Дамбо. Однак мало хто знає походження персонажів - сільських ворон хуліганів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Так головного задиру звали Джим Кроу. Будь-якого американця, знайомого з історією країни, такий збіг повалить у шок. Адже, на початку XX століття в США діяли закони про расову сегрегацію, кольорові громадяни були нерівні у правах з білими людьми.

Як думаєте, як називалися ці правила? Закони Джима Кроу! Назвали їх так на честь комічного персонажа. У мультику Джим Кроу - нахабна ворона чорного кольору, одягнена в сільську одежу. Однак ці ж ворони були єдиними істотами, хто по-доброму ставився до слоненятка. Навряд чи це звичайний збіг.

Найсексуальніший персонаж Disney - Джессіка Реббіт

Це, мабуть, один з найяскравіших і суперечливих мультгероїв. Довгонога красуня в червоній сукні, яка підкреслює всі принади. Більш того, красуня була заміжня за кроликом Роджером.

Якщо судити за мірками Disney, Джессіка Реббіт сластолюбний і вкрай шокуючий персонаж. Вже одна її поява у мультику виглядає як провокаційний жест.

Але мало кому відомо, що в перших версіях мультика аніматори досить своєрідно підійшли до промальовування сцен, де у намальованою красуні майорить сукня. Наприклад, коли Джессіка вилітає з машини, сукня розкриваються, оголюючи нижню білизну.

Так от, існує версія, що білизна з'явилася в більш пізніх версіях. Спочатку мультиплікатори намалювали її анатомічно точно, якщо можна так сказати.

Дональд Дак проти нацистів?

Опустимо той момент, що Дональд Дак в одній із серій за святковим столом поїдав собі подібних. Траплялися з Дональдом і більш дивні історії.

Так у одному з епізодів йому наснилося, що він працює на нацистському заводі. На кадрах чітко видно, як Дональд Дак зачитується книгою "Майн Кампф".

Мультик навіть виграв Оскар. Студія пізніше зізналася, що серія з нацистами була випущена для того, щоб підтримати уряд США у час Другої світової війни за допомогою висміювання нацистів.

Нагадаємо, Тому і Джеррі виповнилося 79 років. Творцями легенди стали мультиплікатори Вільям Ханна і Джозеф Барбера, пізніше створили студію Ханна-Барбера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Японії знайшли загублений рідкісний мультфильм Уолта Діснея "Neck'-Neck" з персонажем, який привів до створення Міккі Мауса.

Також "Знай.uа" писав, майже століття тому Морякові Попайю встановили пам'ятник.