Прагнення вирішувати труднощі "чарівним" чином властиво майже всім людям. З давніх часів придумували безліч способів, як навчитися використовувати магію у своїх цілях. Кожен, хто вірив, що пізнав таємниці буття, намагався поділитися своїми знаннями і створював окультні підручники з моторошними ілюстраціями.

Так в інтернеті опублікували підручник для магів ХVIII століття. Книга містить у собі зображення демонічних істот і магічних знаків. Про це повідомляє Cameralabs.

Автор підручника дав йому дуже довгу назву, яка в оригіналі звучить як заклинання – "Рідкісний виклад всього магічного мистецтва у виконанні найбільш відомих майстрів цього мистецтва". Написаний німецькою і латинською мовами. Видання знаходиться у вільному доступі і опубліковано на сайті Wellcome Library.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Книга датована приблизно 1775 роком. Невідомий автор намагався видати її за древню реліквію, вказавши на титульному аркуші 1057 рік.

Демонів ви навряд чи викличете, але незвичайні ілюстрації напевно вас потішать.

Пропонуємо вам подивитися підбірку страшних картинок із старовинної книги з демонології:

Титульний аркуш, прикрашений скелетами і попередженням Не торкайся до мене, лат. Noli me tangere, явно підштовхує читача зробити як раз зворотнє: перегорнути цей дивний раритет епохи Просвітництва.

Велика частина ілюстрацій – виконані аквареллю сюжети з участю гротескних демонічних істот.

Вигляд і дії цих колоритних персонажів досить ексцентричні.

Зустрічаються малюнки, імовірно, відносяться до некромантії – способу гадання, що передбачає спілкування з померлими в цілях отримання знань про майбутнє і можливості впливати на нього.

Нагадаємо, як визначали відьму на Русі. Всі сходилися на думці, що у них є маленький хвостик, не видимий обивателям.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у другій половині XIX століття відбувалися страшні речі. Малюки стали головним товаром для диявольською вбивці.

Також "Знай.uа" писав, в голландському місті Аудерватері знаходиться унікальна споруда - Відьмині ваги. Саме за допомогою цього пристосування у 17 столітті визначали справжню відьму.