Вчені розповіли про деяких унікальних факти про загибель Титаніку. З'ясувалося, що на сьогоднішній день існує більше ста гіпотез катастрофи.

Легендарний Титанік відправився у плавання 10 квітня 1912 року. Свідки повідомляють, що в історії Титаніка було багато дивних збігів, які пророкували біду, але на них ніхто не звертав уваги.

Знамення з'явилося вже під час відплиття лайнера, коли він ледь не зіткнувся з іншим американським кораблем. Крім того, багато хто відзначає, що капітан корабля Сміт мав не найкращу репутацію, хоча і почесний стаж плавання.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Вже після трагедії згадували, що багато кораблів Сміта сідали на мілину, горіли чи стикалися з іншими кораблями. Однак саме йому довірили честь управління Титаніком з-за великого досвіду.

Вчені відзначають, що Титанік переслідувало безліч тривожних дзвіночків, на які екіпаж корабля не звернув уваги:

09.00 — "Каронія" повідомляє про кригу в районі 42-х градусів північної широти, 49 — 51 градуса західної довготи.
13.42 — "Болтик" повідомляє про наявність льоду в районі 41 градуса 51 хвилини північної широти, 49 градусів 52 хвилин західної довготи.
13.45 — "Америка" повідомляє про кригу в районі 41o27′ північної широти, 50o8′ західної довготи. 19.00 — температура повітря 6 градусів С.
19.30 — температура повітря 3,9 градуса С.
19.30 — "Калифорниэн" повідомляє про кригу в районі 42o3′ північної широти, 49o9′ західної довготи. 21.00 — температура повітря 0,6 градусів С.
21.30 — другий помічник капітана Лайтоллер попереджає тесляра суднового і вахтових в машинному відділенні про те, що необхідно стежити за системою прісної води вода в трубопроводах може замерзнути; він велить тому, хто дивиться вперед спостерігати за появою льодів.
21.40 — "Месаба" повідомляє про кригу в районі 42 — 41o25′ північної широти, 49 — 50o30′ західної довготи.
22.00 — температура повітря 0 градусів С.
22.30 — температура забортної води знизилася до 0,56 градуса С.
23.00 — "Калифорниэн" попереджає про наявність льодів, але радист "Титаніка" обриває радіообмін перш, ніж "Калифорниэн" встигає повідомити координати району.
23.40 — "Титанік" стикається з айсбергом в точці 41 градус 46 хвилин північної широти, 50 градусів 14 мінут західної довготи.

Саме неймовірне збіг обставин, неуважність і надмірна самовпевненість капітана відправили на дно вважався непотоплюваним корабель "Титанік".

Нагадаємо, унікальні знімки Титаніка і його пасажирів, від яких сльози самі навертаються на очі.

Як повідомляв Знай. ua, у улюбленого курорту українців знайшли унікальний корабель.

Знай. ua писав про 7 неймовірних фактів про "Титаніку", в які важко повірити.