Яскрава мексиканська художниця Фріда Кало найбільше відома публіці символічними автопортретами і зображеннями мексиканської та америндської культур. Геніальну Фріду Кало нерідко називали жіночим альтер-его Сальвадора Далі.

У мережі показали неймовірні знімки художниці, зроблені відомим фотографом Ніколасом Мюрреєм.

Мюррей був одним з найвідоміших фотографів свого часу, піонером кольорової і комерційної фотографії. У 1920-40-і роки він зробив більше 10 000 портретів, співпрацюючи з Harper's Bazaar, Vanity Fair, Vogue, Ladies' Home Journal і The New York Times.

Ніколас Мюрей і Фріда Кало.

Про Мюрея часто пишуть у зв'язку з художницею-революціонеркою. Їх зв'язок почалася у 1931 році, і в результаті тривав цілих 10 років. 10 років романтичних відносин і тісної дружби між культовою художницею і знаменитим фотографом.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Коли вони познайомилися Nickolas Muray тільки розлучився зі своєю другою дружиною, а Фріда Кало кілька років як була дружиною Дієго Рівери. Але це не завадило їх роману зав'язатися і тривати десять років.

Хоча Фріда і не захотіла вийти за нього заміж, Ніколас залишився одним з найбільш значущих чоловіків у її житті. Їх роман тривав до 1941 року, а дружні стосунки Мюрей підтримував з художницею до її смерті.

Але творчість Фріди Кало, як сьогодні відомо кожному – не що інше, як нескінченний діалог з її чоловіком, єдиною любов'ю, жахливим болем – Дієго Ріверою.

Пропонуємо подивитися яскраві портрети Кало, зроблені у 1930-40-і роки:

Відмітна риса Фріди - густі, майже зрощені брови і пронизливі чорні очі

Кало була у центрі уваги, її фотографували не менше, ніж будь-яку мексиканську кінозірку тих часів

Культовий образ Кало, безсумнівно, склався завдяки її оригінальним автопортретам, на яких вона досліджує свою художню і внутрішню ідентичність

Нагадаємо, дивовижні факти з життя неймовірного Сальвадора Далі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", реставратори виявили ранню роботу живописця Сандро Боттічеллі.

Також "Знай.uа" писав, у Лондоні виявлена схованка Ван Гога. Серед знайдених речей — молитовна книга, страхові документи і кілька аркушів паперу з намальованими аквареллю квітами.