На початку минулого століття тисячі американських компаній використовували зображення корінних народів в рекламних цілях, підживлюючи популярні в тогочасній культурі стереотипи "благородного дикуна" і "індіанської принцеси".

Хоча, як відомо, у індіанців не було королів чи царів, тому і принцес бути не могло.

У 1900-х роках красиву дівчину із стародавнього індіанського племені Сенека найняла в якості моделі, компанія з виробництва столових приладів Cattaraugus Cutlery Company в Літтл-Веллі.

Саме завдяки їм з'явилися ці унікальні фотографії. Компанія повинна була продати бізнес-лінію ножів "Індійська марка" та інших предметів домашнього вжитку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Від народження дівчина належала до клану Герона з племені сенека і жила в резервації Аллегани. Відомо, що вона народилася в невеликому містечку Саламанка, штат Нью-Йорк, в 1892 році.

У дівчини було неймовірно красиве ім'я. Серед свого народу вона була відома під ім'ям Ах-Віх-Ію, що означає Красива квітка. Пізніше їй дали звичайне американське ім'я та прізвище чоловіка – Голді Джеймісон Конклін.

У 1912 вийшла заміж за Чарльза Конкліна, через кілька років переїхала в Сільвер-Крик, народила шістьох синів і дожила до 1974 року. Вона була хрещена у церкві Святого Андрія в Ірвіні, штат Нью-Йорк, 7 липня 1921 року.

Пропонуємо ознайомитися з унікальними кадрами красуні з племені Сенека:

Це перше зображення - рекламна листівка для компанії Cattaraugus Cutlery Company. Поштовий штемпель 4 листопада 1912 року.

Друкований рекламний текст на звороті говорить: "Я збираюся зателефонувати вам ввечері або в п'ятницю, 8 листопада, з повною лінійкою столових приладів Cattaraugus "Індіанський бренд" ножів".

Ці фотографії були зроблені у 1908-1914 роках для компанії по виробництву ножів і столових приладів Cattaraugus Cutlery Company.

Нагадаємо, як індіанська принцесса Покахонтас вийшла заміж за плантатора. Вона стала першою в історії людиною з корінних індіанців, хто прийняв християнство.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені вперше в історії розшифрували написи, виявлені в печерах черокі.

Також "Знай.uа" писав, корінний індіанський народ Куна крім особливої культури має неймовірну деталь – незвично високий відсоток альбіносів. З медичної точки зору загадка альбіносів куна поки залишається нерозгаданою.