Про страшну загибель лайнера Титанік у водах Атлантичного океану знають всі. 10 квітня 1912 року порт Саутгемптон, Англія. Тисячі людей в порту Саутгемптон зібралися, щоб провести лайнер Титанік, на борту якого 2000 щасливчиків, вирушили в морську подорож Атлантикою.

Загибель корабля, який вважався непотоплюваним, стала найзнаменитішою катастрофою на морі в історії людства. В ніч з 14 на 15 квітня 1912 року в своєму першому рейсі Титанік зазнав аварії.

Катастрофу намагалися пояснити і містичними причинами, і змовами політиків і мільярдерів, ходили чутки про підміну судна. Були навіть версії, що "Титанік" був торпедований німецьким підводним човном.

Проте, всього кілька років тому з'явилася нова версія загибелі судна, яка зараз вважається найбільш правдоподібною.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Вона, на відміну від інших, не спростовує загибель Титаніка від зіткнення з айсбергом, однак припускає, що призвела до загибелі корабля не злощасна гігантська брила льоду, а пожежа у вугільному трюмі.

Так є відомості, що пожежа почалася ще за кілька днів до виходу корабля з порту і тривала протягом усього плавання. На користь цього свідчить той факт, що на фотографіях корабля в порту помітні сліди сажі, причому саме на тій стороні, на яку і припав удар айсберга.

Варто відзначити, що в той час загоряння вугілля на кораблях було досить поширеним явищем. Найпопулярнішим способом боротьби з цим вважалося перекидання вже тліючого вугілля в топку. Це і стало фатальною помилкою для Титаніка.

Адже саме через те, що тліюче вугілля постійно закидали в топку, "Титанік" нібито і розігнався до швидкості, яка не дозволила йому швидко маневрувати в небезпечному для судноплавства районі.

Більш того, відомо, що через багатоденні пожежі і нагрівання міцність корпусу погіршилася, він став особливо вразливими для впливу ззовні.

Саме ці обставини й призвели до того, що зіткнення з айсбергом стало фатальним для корабля. При інших умовах зіткнення, можливо, не призвело б до таких серйозних наслідків.

Нагадаємо, у мережі показали унікальні знімки Титаніка і його пасажирів, від яких сльози самі навертаються на очі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в мережі показали фантастичні знімки затонулих кораблей.

Також "Знай.uа" писав, чому легендарний корабель "Титаник" досі не підняли на поверхню.