Дослідники з Альбертського університету, розташованого в Канаді, вивчили останки древньої єгиптянки. Вони були виявлені досить давно – ще в 1970-х роках в некрополі Мендеса. Вчені встановили, що вона виготовляла різні побутові предмети з папірусу, тобто володіла традиційно чоловічою професією. Раніше вчені вважали, що жінок до такої діяльності не допускали.

Професії Стародавнього Єгипту

Фахівці вивчили зуби жінки, старшої 50 років, яка жила більше 4 тисяч років тому (приблизно в 2181-2055 роках до нашої ери). Вони використовували електронну мікроскопію і мікрографию. Вчені виявили сліди зносу 16 з 24 зубів. На 12 зубах помічені ознаки стирання, а на двох різцях верхньої щелепи виявлені сліди руйнування у формі клина. Подібне зношування характерне для ремісників. У своїй діяльності вони розкусували зубами рослинний матеріал.

Останки

Дослідники повідомили, що єгиптянка, судячи з усього, використовувала папірус для виготовлення кошиків і коробок, а також для килимів, штор і сандалій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше історики вважали, що у Стародавньому Єгипті жінки могли володіти тільки семи професіями. Про це стало відомо завдяки зображенням і написам на стінах гробниць. Серед жінок зустрічалися: співачки, музиканти, повитухи, ткалі, плакальниці і жриці в храмах богинь (ними могли стати лише жінки з високим статусом і хорошими зв'язками). Виявилося, що деякі жінки володіли професіями, які раніше вважалися виключно чоловічими.

Професії Стародавнього Єгипту

Нагадаємо трагічну історію останнього дня імператора інків. Його звали Атауальпа, він народився в сім'ї інкських правителів в кінці XV століття

Як повідомляв портал "Знай.uа", розкрито одну з головних таємниць інків

"Знай.uа" розповідав, під давньою пірамідою виявили секретний тунель

Читайте також: печерні написи розповіли про діяльність індіанців черокі, вони проводили ритуали і спілкувалися з духами