Сальвадор Далі став однією з ключових фігур XX століття і вважався кращим у світі художником з представників сюрреалізму.

Логічно було б припустити, якби у нього були діти вони б продовжили неймовірну роботу батька або здивували світ іншими неймовірними роботами і відкриттями. Однак, у Далі на цей рахунок була інша думка.

Художник не раз публічно заявляв про своє принципове небажання коли-небудь заводити дітей. Але чому? Ян Гібсон у своїй книзі "Життя Сальвадора Далі, повне сорому" наводить відповідь художника на це питання.

Якщо вже у Пікассо син вийшов такий дивакуватий, то можна собі уявити, якими б вийшли мої діти.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сюрреаліст був упевнений, що передасть своїм дітям погану спадковість.

Також Далі не раз висловлював і таку думку:

Великі генії завжди виробляють на світ посередніх дітей, і я не хочу бути підтвердженням цього правила. Я хочу залишити у спадщину лише самого себе.

Коханою жінкою Далі і музою була Олена Дьяконова, Гала. Після першої ж зустрічі Далі та Гала ніколи більше не розлучалися, їх стосунки тривали цілих 53 роки.

Гібсон в якості найбільш вірогідної версії відсутності спільних дітей у Олени Дьяконовой і Сальвадора Далі пропонує вважати жіночі проблеми музи художника, нібито Галі свого часу зробили гінекологічну операцію, внаслідок чого жінка назавжди залишилася безплідною.

Гала була на 10 років старше Сальвадора, коли вони познайомилися їй було 35, за спиною шлюб і дитина – донька Сесіль.

Ще одна, і досить популярна версія бездітності Далі - це його небажання, боязнь сексуальних контактів з жінками або просто імпотенція.

У тому, що Сальвадор Далі був вуайеріст, переконаний іспанський журналіст Антоніо Д. Орлано. На його думку, скандально відомий художник сублімував свій сексуальний запал, виплескуючи нереалізовані природним способом емоції на полотно.

Сімейна пара ніколи не приховувала, що Далі дозволяв своїй музі-дружині заводити коханців.

Коли сам ексцентричний художник віддавав перевагу дамам, як артоб'єктам для інсталяцій чи в якості моделей-натурниць для створення живописних і графічних робіт.

До речі, Далі за відсутністю спадкоємців заповів Іспанії близько 300 мільйонів євро, четверта частина з цієї суми покладалася б прямому нащадку художника, якби він існував.

Нагадаємо, життя і світогляд Далі оповиті невидимою завісою таємниці — хоча він і вів публічне життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Федеріко Гарсіа Лорка закохався у каталонського художника Сальвадора Далі, який тоді тільки починав свою стрімку кар'єру.

Також "Знай.uа" писав, дивовижні факти з життя неймовірного Сальвадора Далі.