Сьогодні ідеалом є чоловік з накаченими м'язами і твердими кубиками пресу. Але так було не завжди. Графічний дизайнер з Піттсбурга Микола Ламм створив серію картинок, показавши, як змінювалися ідеали чоловічого тіла за останні 150 років. В цьому останньому проекті він використовував тривимірне комп'ютерне моделювання. Про це повідомляє Bored Panda.

Всього Ламм продемонстрував 5 типажів чоловіків з різних епох.

Так 1870-ті були справжньою ерою товстунів.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Адже широка талія символізувала багатство і процвітання.

Існував навіть клуб для товстунів в Коннектикуті. Туди могли вступати люди, які важили хоча б 90 кілограмів.

Однак, на початку ХХ століття клуб закрили, оскільки публічне сприйняття чоловічого тіла почало змінюватися, особливо в зародку Голлівуду. Актори повинні були бути стрункими, оскільки камера часто робила їх більше, ніж вони були насправді.

1930-ті роки перший, ранній голлівудський ідеал.

Кларк Гейбл.

Джон Уейн.

Чарльз Атлас.

Пік цієї тенденції припав на шістдесяті роки, тоді стрункість була найбільш бажаною формою чоловічого тіла.

Наявність тіла, що прагне до мезоморфії, означало володіти найсприятливішою особистістю з такими рисами, як сміливість і любов до ризику.

1960-ті - дуже худі чоловіки.

Мік Джаггер.

Джон Леннон.

"В 1960-х красиві тіла не були дуже важливі. Молоді американці і деякі не дуже молоді покладалися на драматичний одяг та масу волосся більше, ніж на ідеальні виміри, щоб виразити індивідуальність і сексуальність". - Лінн Лучано, автор книги "Добре виглядати, образ чоловічого тіла в сучасній Америці"

1980-е супернакаченный чоловік.

Ламм пояснює це популярністю клубів здоров'я і тренувань. Бодібілдінг став масовим, так як герої бойовиків, включаючи Арнольда Шварценеггера, Сильвестра Сталлоне і Жан-Клода Ван Дамма, продемонстрували величезні опуклі м'язи в серії дуже прибуткових блокбастерів.

Арнольд Шварцнеггер.

Арнольд Шварцнеггер.

Сильвестр Сталлоне.

З 90-х і до сьогодні ссучасний чоловік має міцні руки і груди, але не дуже м'язистий, спортивний, а ще - рельєфний прес.

Бред Пітт.

Нагадаємо, як змінилися визнані секс-символи XX століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розповіли, від чого залежить краса людини. Висновок фахівців такий, що генетика абсолютно не впливає на красу.

Також "Знай.uа" писав, як у міжвоєнному Львові вибирали найбільш гідну панночку.