Група дослідників, яка проводила розкопки поруч з Кафедральним собором в Даунпатріці, графство Даун, Англія знайшли кладбище 13-го століття, а разом з ним і розкішну кухню. Про це повідомляє ВВС.

Розкопки проводилися ще в серпні 2018 року, однак археологи опублікували дані після ретельного дослідження.

На місці розкопок розгорнулася багата картина середньовічного життя. Стародавній глиняний посуд і кістки тварин були знайдені в похованій кухні бенедиктинського абатства.

Також виявили крем'яний інструмент, який датується близько 7000 до н. е. і були знайдені насіння ожини, паштети, рибні кістки і обвуглені зерна пшениці від хлібопечення.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Великі керамічні уламки були ретельно зібрані в Королівському університеті в Белфасті, що дало уявлення про форму, розмір та оброку посудин.

Дослідники розповіли, що інші археологічні знахідки дали уявлення про життя в абатстві і погляд на християнські монастирі 8-го століття.

Археологи з Королівського університету в Белфасті працювали з волонтерами, щоб підготувати ґрунт для зведення точної копії собору. Археологи спочатку подумали, що знайшли втрачене кладовище бенедиктинских ченців.

Однак після вони заявили, що найстаріший скелет - це скелет п'яти або шестирічної дитини, яка померла майже 1000 років тому. Хоча аналіз скелетів триває, археолох сказав, що свідчення показали, що маленька дитина жила і померла до англо-нормандського вторгнення у 1177 році нашої ери.

Останній скелет - це скелет молодої жінки, імовірно підлітка, похований між 1317-1429 роками. Експерти сказали, що вона страждала від важких абсцесів зубів під час своєї смерті, і вважають, що вона могла відправитися в монастир у пошуках ліків або молитви.

Нагадаємо, як з'явилося один з найвидатніших винаходівлюдства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", показали найдавніші в світі виделки. Мало хто знає, що всі спроби ввести виделку у використання в XVII столітті наштовхувалися на запеклий опір Церкви.

Також "Знай.uа" писав, як середньовічна відьма зв'язалася з нечистим і народила кота.