Дослідники Йоркського університету, розташованого в Канаді, висунули нову теорію про те, як виникли сучасні люди. Вони припустили, що еволюція людського обличчя пов'язана з потребою в хороших соціальних навичках. Про це повідомляє Phys.org.

Форма черепа

На думку вчених, на виживання людей впливало формування великих соціальних мереж. В таких умовах неймовірно важливою і життєво необхідною виявилася здатність до невербального спілкування і жестам. Ці фактори разом із кліматом і дієтою вплинули на форму обличчя сучасної людини. У наш час люди можуть виражати більше двадцяти різних категорій емоцій. Але ранні предки не володіли такими здібностями.

Зміна форми обличчя

Для вимерлих людських видів характерними були виступаючі надбрівні дуги. А у Homo Sapiens лоб став більш гладким. Завдяки виразним бровам люди можуть висловлювати добре помітні емоції. Обличчя людини в цілому стало тоншим. Завдяки цьому вона може демонструвати впізнавання і співчуття.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Стародавні люди

Частково зменшення і зміна обличчя залежало від зміни дієти в той час, коли стародавні люди навчилися готувати їжу. Внаслідок цього зменшилася потреба у тривалому жуванні. Це і стало причиною скорочення обсягу щелепних м'язів. Дана тенденція продовжилася з розвитком сільського господарства і появою міст з високою населеністю.

Зміна форми черепа

Нагадаємо, первісна дитина , знайдена в печері в Польші, визнана найстарішою людиною

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, ці доісторичні жінки відкрили вченим велику таємницю про походження людства

Також портал "Знай.uа" писав, неандертальці залишили свій "слід" в ДНК сучасної людини

Як повідомлялося, суворі умови перетворили неандертальців на канібалів, їм доводилося виживати. Вчені встановили всі можливі причини того, чому неандертальці почали вбивати та поїдати своїх побратимів