Хлопчик, який народився не таким, як всі, і якому не пророкували ніякого видатного майбутнього, став відомим циркачем, музикантом і винахідником. Доля не залишила йому ні найменшого шансу на повноцінне життя, але він зміг увійти в історію, наперекір усьому, адже хлопець був сильнішим за всі обставини. Оточуючі бачили в ньому не приклад для себе, як зразок сили духу, а об'єкт для постійних насмішок і знущань.

Джонні Екк

Джон Екхарт з'явився на світ 27 серпня 1911 року. Першим народився його брат Роберт, абсолютно здорова дитина. Сама Емілі, мати «напівхлопчика», не припускала, що вагітна двійнятами, тому народження Джона стало сюрпризом. Здивування жінки, що приймала пологи було ще сильнішим, коли стало зрозуміло: дитина народилася неповноцінною. Перелякана акушерка, побачивши немовля, стала голосити, що це не людина, а зламана лялька.

Хвороба Джонні носить назву крижовий агенез, це недорозвинення нижньої половини тулуба. Незважаючи на недугу, верхня половина тіла Джонні розвивалася повноцінно.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Фізична особливість Джона не залишила йому іншого вибору, як стати учасником фрік-шоу. Кар'єра Джонні почалася з контракту з ілюзіоністом Джоном МакЭсланом, після – була співпраця і з іншими цирковими трупами. З акробатом подорожував і його брат Роберт, щоб надати необхідну допомогу. Джонні склав повноцінну акробатичну програму, показував силові трюки, зокрема, прославився стійкою на руках.

Популярність Екка зростала, і незабаром він отримав запрошення взяти участь у зйомках фільму «Виродки». На відміну від інших героїв картини, які мали не тільки фізичну, але і розумову неповноцінність, Джонні був абсолютно нормальним, врівноваженим актором. Під час зйомок Екк перейнявся романтичними почуттями до російської актриси Ольги Бакланової, доглядав за нею, хоч і розумів, що домогтись її симпатії не зможе. Доля фільму «Виродки» виявилася сумною: довгі роки стрічка була під забороною, та й при монтажі практично усі сцени з Экком були вирізані.

Але на кіно й цирку, захоплення Джонні не вичерпувалися. В гонитві за новими відчуттями Екк сконструював гоночний автомобіль Johnny Eck Special і брав участь в аматорських заїздах. Крім того, був машиністом поїзда на дитячій залізниці.

Після заборони фрік-шок, слава хлопця з особливостями стала згасати, але в 1980-х роках сплив фільм "Виродки" з архівів. Екк виявився єдиним актором з тих, що брали участь у зйомках, який дожив до цього моменту. Правда, замість слави він отримав жорстокі глузування, нерідкі були випадки, коли в його двері дзвонили лише для того, щоб подивитися на «напівлюдину».

У віці 76 років Джонні втратив всю віру в людство. Саме тоді в його будинок увірвалися грабіжники і кілька годин знущалися над напівлюдиною і його братом. Після цього Джон замкнувся в собі, якось сказавши: "Якщо я хочу подивитися на виродків, все, що мені потрібно, зробити - це подивитися у вікно", і брати більше нікого не запрошували до себе в гості. Через три роки після принизливого пограбування, Екк помер у себе вдома від серцевого нападу, а брат пережив його всього на чотири роки.

Нагадаємо, первісна дитина , знайдена в печері в Польші, визнана найстарішою людиною.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, ці доісторичні жінки відкрили вченим велику таємницю про походження людства.

Також портал Знай.uа писав, неандертальці залишили свій "слід" в ДНК сучасної людини.