Навіть після смерті багатьом знаменитостям не дають спокою. Їх померлі тіла готові розірвати по шматочках, лише б отримати вигоду. Але часом зловмисники керуються зовсім несподіваними міркуваннями.

Ми розповімо про нещасних знаменитостей, яким так і не дали спочивати з миром.

Зигмунд Фрейд

Це мабуть найдивніша і підозріла крадіжка. Викрадачі увірвалися в лондонський крематорій в новорічну ніч, щоб заволодіти урною з прахом творця психоаналізу. Мабуть, злодіїв щось налякало, чи, можливо, хтось. Ходять чутки, що бігли з крематорію вони дуже швидко. Для копів залишається загадкою, що їх зупинило.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Авраам Лінкольн

Через 11 років після вбивства 16-го президента США банда з чотирьох фальшивомонетників спробувала викрасти його тіло з кладовища. Командував лиходіями Великий Джим хотів обміняти тіло колишнього американського лідера на ув'язненого в тюрмі карбувальника банди.

Викрадачі також хотіли викуп у розмірі 200 тис. доларів. Зловмисники прийшли на цвинтар увечері і почали діставати труну з тілом президента. Однак їх місцевий інформатор завчасно повідомив про "викрадення" поліції, яка попередила крадіжку.

Альберт Ейнштейн

Патологоанатом Томас Харві витягнув мозок всесвітньо відомого фізика-теоретика через кілька годин після смерті вченого і забрав його собі, хоча сім'я покійного не давала на це дозвіл. Харві розрізав мозок на 240 частин, частину з яких залишив собі, а решту розіслав дослідникам по всьому світу для вивчення.

Елвіс Преслі

Тіло короля рок-н-ролу спробували викрасти через усього кілька тижнів після похорону. Вони збиралися вимагати за тіло музиканта викуп у розмірі 10 млн доларів. Але крадіжка не відбулася. Поліцейським вдалося затримати на кладовищі трьох осіб.

Однак при них не було ніяких інструментів, за допомогою яких вони могли б розкрити могилу. Оскільки доказів не було, їх відпустили. Через 25 років з'ясувалося, що крадіжка була інсценізована, щоб сім'я Преслі змогла спокійно поховати його на території родинного маєтку Грейсленд.

Чарлі Чаплін

Викрадачі вимагали у вдови актора 650 000 доларів, однак правоохоронці спрацювали на вищому рівні — вони швидко схопили злочинців і повернули тіло на місце. Пізніше могила артиста була забетонована, щоб уникнути нових спроб вандалізму.

Микола Гоголь

У 1931 році було прийнято рішення про перепоховання тіла, для чого витягли і розкрили труну. Яке ж було здивування істориків, коли вони побачили обезголовлене тіло. Куди поділася голова Миколи Васильовича, так і залишилося загадкою.

Мата Харі

Одна з найвідоміших шпигунок в історії була страчена в 1917 році. При цьому голова танцівниці була передана в музей анатомії в Парижі, де виставлялася в якості експоната. У 2000 році працівники музею раптом виявили, що голова Мати Харі зникла!

Після аналізу всіх документів і тривалого розслідування було висунуто припущення, що голова зникла ще в 1954 році, коли музей переїжджав. На даний момент місцезнаходження забальзамованої голови прекрасною шпигунки невідоме.

Нагадаємо, 130 років тому народився Чарлі Чаплін.

Як повідомляв портал "Знай.uа", розкрита таємниця авторства знаменитої поеми Беовульф.

Також "Знай.uа" писав, чому у Сальвадора Далі не було дітей.