Нотр-Дам це одна з тих будівель, яка відома по всьому світу і яка в тому числі має величезне історичне значення. І у неї є свої паранормальні історії.

Кожен, хто був у Парижі, напевно, чув, що в цьому місті є безліч місць, де можна зустріти привидів, а Собор Паризької Богоматері одне з них.

Більш того, існує легенда, що майстер який створював для собору металеві прикраси, уклав договір з дияволом.

Собор будувався майже 200 років, був початий в 1163 році і закінчений в 1345 і одним з його будівельників був якийсь майстер з металевих деталей.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Так завершальній деталлю, яка прикрасила Нотр-Дам після закінчення будівництва, були величезні дерев'яні двері з декоративними металевими візерунками.

Прикраси двері створив молодий майстер на ім'я Біскорнет. Його робота була настільки витонченою і складною, що більшість почали підозрювати, що за талантом майстра стоять вищі сили. Париж став наповнюватися чутками, що Біскорнет продав душу дияволу, щоб створити шедевр.

Люди розповідали історії, як вони відвідували майстерню, де створювалися прикраси для дверей, і вони знаходили Біскорнета, лежачого без свідомості на підлозі. А його проект загадковим чином було завершено у рекордні терміни.

Він викликав нечистого і уклав з ним контракт і Диявол допоміг йому закінчити роботу. Однак через кілька днів майстер раптово помер. І з того часу його привид часто бачать бродячим на нижньому поверсі собору.

Ще однією дивиною було те, що коли двері нарешті встановили, їх довго не могли відкрити. Але одному із священиків прийшла в голову думка окропити двері святою водою, і тільки після цього вони відкрилися. Правда невідомо, про які саме двері йде мова і чи збереглися вони до наших днів.

Ще одна трагічна історія сталася в 1882 році. У Собор прийшла молода жінка і попросила дозволу піднятися на одну з двох найвищих веж, а також супроводжувати її під час підйому сходами. Вона заявила, що хоче там помолитися.

Варта, проте, визнала дівчину дивною і не стала її супроводжувати, і тоді жінка попросила про це одну місцеву бабусю. Коли дама зі старенькою піднялися на вежу, жінка показала справжню причину візиту, вона залізла на перила балкона і кинулася вниз. Її тіло впало на гострі шпилі огорожі, які пронизали її наскрізь.

Незабаром після цього привид жінки стали бачити біля башточки з гаргульями, а також на верхньому поверсі вежі, де вона блукає безцільно і опустивши голову.

Через сторіччя ще одна розбита душа навідалася в Нотр-Дам, щоб попрощатися з життям. В 1931 році в Собор прийшла мексиканська співачка, письменниця і феміністка Марія Антонієтта Рівас Меркадо Кастелланос, дуже яскрава постать у себе на батьківщині в ті роки.

Незадовго до цього її французький коханець відкинув її залицяння і ймовірно це і послужило причиною того, що прийшовши в собор Нотр-Дам, Марія Антонієтта дістала свій улюблений пістолет і застрелилася.

А через кілька років у соборі грав на органі музикант Луї Верн, який помер прямо під час свого концерту. У наступні роки люди кілька разів бачили в Соборі примар чоловіка та жінки і можливо це були привиди Кастелланос і Верна.

Нагадаємо, в бронзовому півні з Нотр-Даму знайдені загублені реліквії Христа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", опублікували старовинні знімки мешканців собору Паризької Богоматері.

Також "Знай.uа" писав, французький архітектор Жан-Мішель Вільмотт назвав сумму, яку доведеться витратити на реконструкцію Нотр-Даму.