Під час весняних канікул американська школярка з середньої школи знайшла справжній скарб на пляжі в Північній Кароліні – ікло акули-мегалодона, яка жила кілька мільйонів років тому. Про це повідомляє Fox News.

Як зазначає глава сімейства, знахідка не є абсолютно випадковою. Сім'я любить шукати акулячі зуби на пляжах, що одного разу привело їх до такого гучного відкриття. Зуб знайшли на пляжі Топсейл, що на березі Атлантичного океану. Зуби мегалодона - найбільші риб'ячі зуби.

"Я побачила щось закопано під піском. Потім я почала діставати це, і це виявився зуб. Я просто запитала: "Це сон?" тому що я не вірила, що знайшла це", - розповіла Евері Фос місцевому виданню.

Батько Евері, який і прищепив сім'ї інтерес до пошуку акулячих іклів, говорить, що він дуже здивувався, адже шукав такий зуб близько 25 років. Повідомляється, що сім'я знайшла ще п'ять зубів морських хижаків, включаючи ікла великої білої акули.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Я був дуже шокований і збентежений тим, що вона знайшла щось таке велике", - каже батько.

Зуби мегалодона, який вимер близько трьох мільйонів років тому, могли досягати 20 сантиметрів, а максимальна довжина тварини - до 18 метрів.

Дослідники вважають, що мегалодони вимерли приблизно 2,6 млн років тому - приблизно тоді, коли почав формуватися вид сучасних білих акул. Мегалодоны були останнім видом гігантських акул, за якими пішли вже менші і більш рухливі мисливці, такі як великі білі акули.

Більшу частину відомої інформації про мегалодона ми отримали із знайдених зубів хижака. Як і інші акули, скелет мегалодона складався з хрящів, а не з кісток, тому дуже мало останків збереглися до наших днів.

Нагадаємо, в Ізраїлі чотирьом старшокласникам із селища Іфат, під час тренування в долині Ізреєл, вдалося знайти унікальну золоту монету, яку археологам ні разу не пощастило відшукати.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили десятки збережених слідів гігантських істот.

Також "Знай.uа" писав, знайдено унікальний зразок шкіри стародавньої рептилії. Зразок тканин належав невеликому динозаврові, який жив 100 мільйонів років тому.