Вінстон Черчілль якось сказав: "Зроблене тобою до тебе ж і повернеться". І на підтвердження його словам була написана ця чудова легенда.

Історія є скоріше повчальною розповіддю ніж реальною подією з життя британського прем'єр-міністра. Однак, вона від цього не стає менш цікавою.

Так все почалося на початку XX століття. Простий шотландський фермер йшов до свого дому, проходячи повз болотисту місцевість, коли почув крики про допомогу. Чоловік не розгубився і кинувся на допомогу. Виявилося, що маленького хлопчика тягло на дно болота.

Хлопчик намагався видертися зі страшної болотної трясовини, але кожен його рух засуджував його до швидкої загибелі, вінкричав від відчаю і страху. Фермер швидко зрубав товстий сук, обережно наблизився і простягнув гілку потопаючому.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На щастя хлопчикові вдалося вибрався на безпечне місце. Його пробивала тремтіння, він довго не міг вгамувати сльози, але головне — він був врятований!

Фермер запропонував зайти хлопчиськові в будинок, щоб зігрітися і висушитися. Однак, той чемно відмовився, так як дуже переживав, що батько його шукає.

З вдячністю подивившись в очі своєму рятівникові, хлопчик утік...

Вже на наступний ранок чоловік побачив, що до його будинку під'їхала багата карета, запряжена розкішними породистими скакунами. З карети вийшов джентльмен і запитав:

— Це ви вчора врятували життя моєму синові? — Так, я, — відповів фермер. — Скільки я вам винен? — Не ображайте мене, пане. Ви мені нічого не винні, тому що я вчинив так, як повинна була вчинити нормальна людина. — Ні, я не можу залишити це просто так, тому що мій син мені дуже дорогий. Назвіть за будь-яку суму, — наполягав відвідувач. — Я більше не хочу говорити на цю тему. До побачення. Фермер повернувся, щоб піти. І тут на ганок вискочив його син. — Це ваш син? — запитав багатий гість. — Так — з гордістю відповів фермер, погладжуючи хлопчика по голівці. — Давайте зробимо так. Я візьму вашого сина з собою у Лондон і оплачу його освіту. Якщо він такий же благородний, як і його батько, то ні ви, ні я не будемо шкодувати про це рішення.

Фермер дав свою згоду. Через роки син фермера закінчив школу, після — медичний університет, і незабаром його ім'я стало всесвітньо відоме, як ім'я людини, яка відкрила пеніцилін. Його звали Олександр Флемінг.

Олександр Флемінг

Перед самою війною в одну з багатих Лондонських клінік надійшов з важкою формою запалення легенів син того самого джентльмена. Як ви думаєте, що врятувало його життя на цей раз? Згідно з легендою, це був пеніцилін, відкритий Олександром Флемінгом.

Ви напевно вже здогадалися, що ім'я багатого джентльмена, який дав освіту Флемінгу, було Рандольф Черчілль. А його сина звали Вінстон Черчілль, який згодом став прем'єр-міністром Англії.

Нагадаємо, що означають два пальця у англійців. Стара і патріотична легенда.

Як повідомляв портал "Знай.uа", окурок Черчілля вдалося продати за величезну суму - 12,3 тисячі доларів.

Також "Знай.uа" писав, Вінстон Черчілль без сумніву один з найвидатніших людей 20-го століття.