Автор "Аліси в Країні чудес" Льюїс Керрол був прав, коли припустив, що у
кролячих норах можна знайти багато чого цікавого. І якщо Аліса з його казки потрапила в уявний світ, населений дивними антропоморфними істотами.

То сучасні вчені за допомогою кролячої нори опинилися в старовинному храмі тамплієрів. Про це повідомляє Metro.

За словами дослідників, абсолютно звичайна і нічим не примітна нора, що знаходиться на території фермерського поля в Шропширі, Великобританія, виявилася входом в мережу печер, вік яких понад 700 років.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Повідомляється, що фотографії незвичайного підземного храму першим зробив і оприлюднив фотограф Майкл Скотт з Бірмінгема, якому вдалося знайти маловідомий вхід. Щоб провести фотосесію, Майкл висвітлив тунелі печери свічками, атмосфера вийшла загадковою і таємничою.

Під землею опинилися просторі галереї і коридори, гроти і алькови, побудовані для проведення ритуальних обрядів. Печери розташовуються під фермерськими полями, входи в них були замуровані місцевими жителями в 2012 році, коли представники різних субкультур стали все частіше навідуватися в підземні тунелі.

Печери, вирізані з піщанику, були приховані на глибині одного метра під землею. Стародавня будова є храмом тамплієрів — древнього релігійного ордену, чиєї влади і багатства так боялася католицька церква і європейські правителі.

Вченим відомо про існування печер, проте належної уваги до них не було. Після того, як Майкл Скотт опублікував свій фоторепортаж про відвідини печери тамплієрів, Інтернет і газети буквально вибухнули повідомленнями про таємничу знахідку.

Проте науковим відкриттям дану подія назвати складно: виявилося, що про ці печери було відомо принаймні власникам землі, на якій вони знаходяться.

Передбачається, що печера тамплієрів може стати однією з привабливих пам'яток Шропширу.

Нагадаємо, в українських катакомбах натрапили на старовинну підземну кімнату. Відомо, що дані катакомби були закритими ще в 50 роках, вхід до них засипали екскаватором.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, що мегалітичні склепи служили сімейними гробницями для жителів Європи.

Також "Знай.uа" писав, вчені знайшли найдовшу у світі печеру. За два роки ізраїльським спелеологам вдалося нанести на карту 10 кілометрів проходів і гротів.