Недалеко від селища Агалігміут на Алясці група археологів провела масштабні розкопки, в результаті чого з'ясувала, що легенда місцевих індіанців про криваву битву, що сталася близько 350 років тому було правдою. Про відкриття повідомляє Live Science.

Дослідники натрапили на тіла 28 вояків і близько 60 тисяч збережених артефактів. Всі вони були вбиті, на черепах залишилися пробоїни від потрапляння стріл і ударів списами. У деяких з них були зв'язані руки, що дозволило припустити, що вони були страчені.

Близько 60 000 добре збережених артефактів розповідають, яке буле життя в Агалігміуті до розправи. Артефакти включають в себе ляльки, статуетки, дерев'яні танцювальні маски і кошики з травами.

Статуетки і ляльки використовувалися для різних цілей, включаючи релігійні ритуали і в якості іграшок. Дерев'яні танцювальні маски є одними з найбільш цікавих артефактів. Часто вони зображають людину, що перетворюється у тварину, або тварину, що перетворюється в людину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Згідно з легендою війна почалася через інцидент під час ритуальних ігор. Один підліток потрапив іншому дротиком в око. Розлючений батько покарав кривдника свого сина, видавивши йому обидва ока.

Це й призвело до сутички двох племен. Одне з них напало на село іншого, але потрапив в засідку і воїни були перебиті. Раніше битва була відома за легендами індіанців як "війна з луками і стрілами".

Проте, за іншою версією, сутичка могла статися за холодної погоди, що викликало нестачу продовольства і страшний конфлікт між племенами.

Встановлено, що поселення було збудовано між 1590 і 1630 роками нашої ери. Аналіз показав, що воно було зруйноване в результаті нападу і великої пожежі в період від 1652 до 1677 року.

Легенду про серію кривавих конфліктів з покоління в покоління передавали індіанці племені юпік. Приміром, їх історії свідчать, що воїнів Агалігміута очолила людина на ім'я Піллугтук.

Своє невелике військо, він повів на штурм села, відомої під різними назвами, в тому числі Пенгурміут та Кінарміут. Проте жителі цього села були заздалегідь попереджені. Вони влаштували засідку та вбили своїх ворогів.

Нагадаємо, як дівчина із стародавнього індіанського племені стала моделью.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені вперше в історії розшифрували написи, виявлені в печерах черокі.

Також "Знай.uа" писав, як виглядали справжні індіанці. Режисер Пол Ратнер захоплюється корінними народами Північної Америки та вивчає їхнє життя. Чоловік знайшов неймовірні знімки справжніх індіанців 19 та 20 сторіччя та поділився ними зі світом.