Палеонтологи із США нещодавно розповіли про дивовижне відкриття – прадавній краб, який жив в епоху динозаврів. Ця істота була настільки дивною, що палеонтологи називають її крабовим качконосом. Цей краб жив в крейдяний період, тобто від 95 до 90 млн років тому. Про це повідомляє Live Science.

Дослідники подарували новому виду назву Сallichimaera perplexa, що означає прекрасна химера, яка збиває з пантелику.

Ця назва відсилання до міфічної химери з грецької міфології, яка мала голову лева, тіло козла і хвіст змії. І вона вибрана не випадково, адже тіло цього краба теж схоже на суміш різних тварин: у нього була паща креветки, кігті сучасного жаб'ячого краба, раковина омара і веслообразні придатки морського скорпіона.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Такий дивний набір здається фантастичним!

Більш того, очі створіння цього були настільки величезними, що він був би схожий на людину з вічками розміром з футбольний м'яч.

"У нього були величезні, величезні очі. Вони як ті, які бачила Червона Шапочка, коли вона питає вовка: Які в тебе великі очі. Навіщо вони тобі?", - сказав Хав'єр Луці, науковий співробітник з палеонтології в Єльському університеті та університеті Альберти в Канаді.

Як вважають вчені, C. perplexa, ймовірно, використовував свої великі очі й потужні кігті, щоб полювати на крихітних ракоподібних, таких як креветки. Таким чином, ці краби були активними хижаками.

За роки досліджень було знайдено більше 70 примірників цього крихітного ракоподібного, включаючи немовлят, дорослих самців і самок. Враховуючи, що ці краби були знайдені в різних місцях і середовищах, вони, ймовірно, були легко адаптовуваними.

Як відзначають вчені, його риси дуже схожі на риси личинок морського краба. Можливо, вони збереглися у Callichimaera perplexa у дорослому віці через асинхронності в розвитку різних органів.

"Callichimaera змушує нас переглянути визначення того, що саме робить краба крабом. Я називаю це моїм прекрасним жахом, тому що ця тварина була такою красивою і жахливою", - сказав Хав'єр Луці.

Нагадаємо, вчені виявили в бурштині з М'янми незвичайну комаху.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені показали справжнього дракона з мезозою. Цей екземпляр виявився однією з кращих скам'янілостей.

Також "Знай.uа" писав, вчені виявили ДНК найдавнішої тварини у світі.