Цікаву особливість давніх скульптур виявили геофізики з гарвардського університету Роджер Фу і його колеги проаналізували статуї на березі Тихого океану. Про це повідомляє Nake Science.

На території сучасної Гватемали знаходяться масивні скульптури людських фігур з намагніченими лобами, щоками і пупками. Дослідники вважають, що їх створили стародавні люди, які проживали на цій території 2000 років тому.

Вчені спробували пояснити, яким чином стародавні скульптори змогли намагнітити статуї. Найімовірніше, ремісники спеціально клали природно намагнічені шматки заліза поряд з багатими залізом базальтовими брилами, щоб спровокувати таким чином попадання розряду в потрібну ділянку.

Попередньо підготовлені частини фігур, в середньому більше двох метрів у висоту і вагою близько 10 тонн і більше, були висічені саме на тих місцях.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Роджер Фу з командою вивчив 11 фігур – шість голів і п'ять животів. Саме вони зараз в Гватемалі виставлені на загальний огляд. При цьому в місцях мезоамериканських розкопок, розташованих від Центральної Мексики і в більшій частині Центральної Америки, було знайдено як мінімум 127 скульптур.

Відомо, що дані фігури оспівували предків високопоставлених сімей. Про це повідомляє історик Джулія Гернсі з Техаського університету в Остіні.

Крім того, саме зображення голів і животів також не є випадковим. Так, саме цим частинам тіла стародавні люди приписували особливі сили.

Завдяки ручним датчикам вченим вдалося повністю підтвердити правдивість доповіді 1997 року, в якому зазначалося, що магнітні сигнали з'являлися над правим скронею і щокою колосальних голів з Монте-Альто.

Нагадаємо, чому блискавка двічі б'є в одне місце.

Як повідомляв Знай. ua, стародавні гігантські статуї передавали сигнали з того світу.

Знай. ua писав, що гігантський яскравий небесний куля змусив людство тремтіти від страху.