Легенда, яку з покоління в покоління передавало плем'я юпик, свідчить, що 350 років Юкон і Аляску охопила війна. Її причиною став конфлікт, який виник на підставі того, що одна дитина вибила іншій дротиком око. Це подія трапилася під час ритуальних ігор.

Аляска

Це розлютило батька постраждалої дитини настільки, що він видавив кривднику свого сина очі. З цього моменту і почалося протистояння між племенами.

Проведення розкопок

Американські археологи виявили старовинне кладовище, яке доводить правдивість цієї теорії. В могилі знаходилися 28 людей. Кожне з тіл має отвори в черепах від стріл і дротиків. Серед убитих – люди похилого віку, жінки і діти. Всіх їх зв'язали і стратили. Тіла були поховані обличчями вниз. Разом з ними дослідники знайшли обгорілі останки собак.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Знайдені в похованнях останки

Вчені виявили на місці розкопок близько 60 тисяч артефактів, серед яких – дерев'яні статуетки та ритуальні маски.

Артефакт, знайдений при розкопках

Археологи вважають, що травми загиблих людей підтверджують міф про війну. Але вони прийшли до висновку, що вона почалася не через події між хлопчиками, а через холодну зиму, яка стала причиною браку продовольства.

Артефакт, знайдений при розкопках

Нагадаємо, історики розповіли, чим хворіли кияни в давнину. Інший рівень медицини, майже відсутнє, харчування. Все це впливало на те, як організм міг чинити опір.

Як повідомляв портал "Знай.uа", археологи знайшли найдавніше загублене місто. Як зазначають дослідники, були знайдені кам'яні фундаменти, таблички та інші історичні артефакти, які вказують на те, що місту близько 4 тисяч років.

"Знай.uа" писав, зап'ястя древніх богів прикрашали наручні годинники, інопланетяни подарували шумерам передові технології. Стародавні шумерські барельєфи дозволили конспірологу зробити неймовірне відкриття, яке шокувало мережу.